Din oras

Se vinde spațiul unde funcționează Flying Circus pentru 1,2 milioane de euro. Ce se întâmplă cu clubul?

Pandemia de coronavirus a afectat puternic o serie de domenii printre acestea numărându-se și industria de divertisment. Cluburile sunt închise de mai bine de șase luni și nu se întrevede posibilitatea ca acestea să fie redeschise prea curând. 

În această situație, spațiul unei funcționează clubul Flying Circus, aflat în zona centrală a orașului, a fost scos la vânzare. Proprietarul solicită suma de 1,2 milioane de euro.

Se vinde spațiu comercial în zona ultracentrala în Cluj-Napoca pe strada Universității. Suprafață utilă 520 metri pătrați. Vitrină la stradă. Spațiul se afla la subsol cu acces din strada. 3 cai de acces, 1 strada, 1 curte, 1 scara de incendiu. Spațiul se pretează pentru Casino, Restaurant, Bar, Club, etc.
Proprietar persoană fizică. CF liber de sarcini. Preț 2300 euro/mp negociabil.

Anunțul a fost postat pe OLX de către propietar, dar și de o serie de agenții imobiliare în 22 august.

Contactați de Ziar de Cluj, reprezentanții clubului au confirmat intenția proprietarului de a vinde spațiul.

”Anuntul e pe Olx de ceva timp, noi ne-am sistat temporar activitatea din cauza situatiei de sanatate. Spatiul este de vanzare de multi ani”, potrivit reprezentanților clubului.

Clubul se află în clădirea cunoscută sub denumirea de Palatul Sebestyen, unde a funcionat timp de 100 de ani cel mai vechi cinematrograf din țară, Cinematograful Arta. Din 2012 clădirea se află in proprietatea familiei Sebestyen, aceasta fiind restituită în natură urmașilor foștilor proprietari, în baza unor hotărâri judecatorești irevocabile. 

Proprietarul a vândut partea de la subsol unde funcționează acum clubul Flying Circus ceea ce a nemulțumit profund conducerea Radef. Aceștia au decis să închidă cinematograful. Noii proprietari sunt însă hotărâți să redeschidă cinematograful.

“Este o preocupare constanta, mereu caut persoane care sa ne poata sustine, ca si logistica si implicare fizica, pentru redeschiderea cinematografului”, spune mostenitoarea cladirii din centrul Clujului. Cel mai mare impediment este trecerea de la tehnologia de pelicula la cea digitala. “Aceasta afacere, sa-i spunem asa, nu este profitabila deloc, deoarece in acesti ani se face tranzitia catre era digitala. Si in Europa se inchid cinematografe, mai ales cele cu un singur ecran”, spune Monica Sebestyen.

Clubul Flying Circus a aniversat recent 10 ani de activitate, acesta desfășurându-și anterior activitatea într-un alt spațiu decât cel de pe Universității 3. 

Acum 10 ani ne deschideam porțile pentru prima dată sub denumirea de Flying Circus, un spațiu gândit a fi un mix între o locație potrivită pentru prietenii care doreau să se destindă cu o bere bună și un partidă de foosball după serviciu, o locație pentru concerte unde peste 1000 de formații au reușit să facă sala să răsune cu unele dintre cele mai bune piese și un club deschis 365 de zile pe an care acoperea toată gama de petreceri, de la cele mai kitsch până la cele cu influență gothic/underground.

Astăzi sărbătorim cei 10 ani altfel, din moment ce industria așa cum o știam noi încă mai are nevoie de timp pentru a-și reveni, dar în același timp realizăm, chiar și din postura de clienți, cât de mult ne e dor de nopțile sălbatice pline de prieteni și amintiri, cu dansatul pe mese, headbanging-ul și în unele cazuri chiar distrusul toaletelor înainte de a pleca acasă “pentru amatori ”.

În al zecelea an suntem obligați de câteva luni să ne tot amânăm planurile și evenimentele viitoare din cauza situației actuale din sănătate, dar privim înainte încrezători și cu capul sus și ne planificăm un al 11-lea an mai bun.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *