Straineze

SE VEDE DIN NOU UNDE DUCE TOLERAREA NEBUNILOR LA MASA CIVILIZAŢILOR: Vladimir Putin anunță mobilizarea parțială şi ameninţă cu folosirea armelor tactice nucleare

Scris de 672

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat, miercuri dimineață, semnarea decretului privind mobilizarea parțială și a afirmat că Rusia va folosi “toate armele” pentru a se apăra, acuzând aliații NATO că “șantajează” Moscova cu utilizarea armelor nucleare. Președintele rus a chemat aproximativ 300.000 de rezerviști ruși într-o “mobilizare parțială” – și a acuzat Occidentul de “șantaj nuclear”.

Principalele declarații ale lui Vladimir Putin:

– Trebuie să acordăm atenție specială pentru aprovizionarea Donbasului cu tehnologie, cu muniție. În baza acestor informații vrem să eliberăm de neonaziști aceste teritorii, Herson, Zaporojie.

– Există o linie lungă de contact militar de peste 1.000 de kilometri și vreau să spun public că de la începutul acestor operațiuni a fost o reacție pozitivă la propunerile noastre în ceea ce privește asigurarea siguranței rușilor, dar Vestul nu a acceptat compromisurile și au încercat să ne dea ordine directe, așa că Kievul a recurs la grupuri de mercenari străini, iar armata lor a fost antrenată de NATO.

– Ați văzut barbarismul neonaziștilor.

– Mercenarii torturează cetățenii pașnici din Zaporojie, Donețk, Herson, sunt peste 500.000 de oameni care trăiesc acolo. Mulți au fost nevoiți să devină refugiați.

– Oamenii din Zaporojie, Herson, au decis să facă referendumuri pentru alipirea la Rusia. Vom face tot ce putem pentru a ne asigura de condițile pașnice de desfășurare. Oamenii trebuie să aleagă liber. În aceste regiuni, toți acești oameni vor fi sprijiniți de astăzi. Armata acționează și asigură mii de kilometri, îi apără de neonazism, de mașina colectivă a Vestului. Am luat aceste decizii care sunt potrivite pentru pericolele. Apărăm patria mamă, suveranitatea. În teritoriile eliberate susțin aceste propuneri, susțin mobilizarea parțială în aceste regiuni.

– Precizez că este doar o mobilizare parțială, cei care sunt în rezervă vor fi înrolați, și cei care slujesc în armată și care au profesii militare.

– Decretul privind mobilizarea parțială a fost semnat. Oficial camerele Adunării Federale au fost informate, mobilizarea a fost dată astăzi, pe 21 septembrie.

– În ceea ce privește chestiunile financiare pentru apărare, suntem hotărâți să rezolvăm fără întârziere. Mereu auzim amenințări la adresa poporului nostru, iar unii politicieni iresponsabili vorbesc nu doar de a asigura Ucrainei arme cu rază lungă, care vor fi capabile să lovească în Rusia. Acest lucru deja se întâmplă, vorbim de zonele de graniță, Belgorod. Folosesc drone strategice, avioanele fac operațiuni de recunoaștere, iar Washington și Bruxelles vor să mute operațiunea militară pe teritoriu rus.

– Iar acum vorbim și de un șantaj nuclear, centrala de la Zaporojie a fost lovită, iar reprezentanții NATO au spus că este posibil să se folosească arme nucleare împotriva Rusiei.

– Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra. Rusia ar trebui să apere suveranitatea, independența și vom face asta cu toate mijloacele. Încearcă să ne șantajeze cu armele nucleare.

COMENTARIU: Rezerviştii ce pregătire militară au? Putin n-a fost în stare să aibă o armată eficace formată din tineri fără vreo obligație, a trebuit să recruteze criminali, violatori şi alte genuri de “vieţaşi” din pârnăile Rusiei – şi tot el vorbeşte despre “mercenari”. Ce are să facă rezervistul rus? Are să îşi lase nevasta, copiii, obligațiile de serviciu și familiale pentru a-i satisface orgoliuli de țar al lui Putin? Chiar vorbim despre delirium tremens. Mobilizare a la Hitler în ultimele zvâcniri ale celui de-al doilea măcel mondial.

Nici măcar ouă de-o mobilizare generală n-a avut, încearcă cu cei pe care-i poate şantaja cu poliţia lui politică. Poate are să aibă surpriza să-i vadă dezertând în masă.

Apoi, se dă şantajat nuclear de către Occident, după ce de peste 200 de zile numai cu asta ameninţă din colţul din care chiţăie. Nebunia acestuia trebuie stopată!

Apoi afirmă: “Ați văzut barbarismul neonaziștilor.” Adică ucrainenii sunt pe teritoriul Rusiei şi bombardează structuri civile, omoară copii, fură, fac crime contra umanităţii cu rezultate concrete: gropi comune şi violează? Pe cine mai minte? Ajung el şi gaşca lui de psihopaţi şi la Haga în cuşcă de sticlă, să-i auzim şi acolo spunând “onorată instanţă, am fost nişte dobitoci”. Că deşeul cu faţă umană cred că are să se autodefenestreze cu un glonte-n cap.
Neamul_acesta_făcut_la_beţie a negat şi gropile comune şi crimele de la Katyn, ce să ne mai mirăm?
UPDATE: Reacția Ucrainei, după ce Putin a anunțat mobilizare parțială: Un “pas previzibil” care va fi “extrem de nepopular”

Mobilizarea Rusiei a fost un pas previzibil care se va dovedi extrem de nepopular în rândul populației, au declarat în această dimineață oficiali ucraineni, potrivit Sky News.

Mihailo Podoliak, un consilier prezidențial ucrainean, a declarat că mișcarea subliniază faptul că “războiul nu decurge conform planului Moscovei”.

Podoliak a adăugat că Vladimir Putin încearcă în mod clar să transfere vina pentru începerea unui “război neprovocat” cu Ucraina asupra Occidentului.ULTIMA ORĂ

 • Acum 42 mins General
  10 ani cu Ziar de Cluj
 • Acum 3 hours Din oras
  “Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian” – un neurochirurg din generatia noua il face praf pe “vedeta” Spitalului Transilvania, detinuta de Abu Arif Khaled. Florian, ratatul moral al medicinei clujene
 • Acum 3 hours Din oras
  CLUJENI, VI SE MAI PREGĂTEŞTE UN PASAJ suprateran sau subteran: OSĂ fie în cartierul Iris, în zona sensului giratoriu spre Chinteni
 • Acum 4 hours Eveniment
  La mulţi ani, cu acelaşi şarm şi haz! Florin Piersic, împlinește 87 de ani: “E o vârstă la care… recunosc, mă țin de femei să nu cad…”
 • Acum 5 hours Eveniment
  Un cetăţean britanic a încercat să fugă din România prin Cluj, după ce a accidentat o gravidă în Bucureşti
 • Acum 5 hours Politica
  Vasile Dîncu: “Da, eu am solicitat președintelui PSD, Marcel Ciolacu, prelungirea termenelor pentru prezentarea legilor Educației în coaliție și în guvern (…) Proiectele de legi trebuie revăzute serios”
 • Acum 5 hours Straineze
  “Suntem uniţi în obiecţia noastră faţă de extinderea Schengen în acest moment”, a declarat cancelarul austriac Karl Nehammer, după întâlnirea cu premierul olandez Rutte, la Viena
 • Acum 16 hours Din oras
  În aplauzele lui Alin Tișe, firma Supercom-Monopol și-a etalat azi ”flota”. Chiar așa de proști ne credeți?
 • Acum 21 hours Eveniment
  HOȚI DE GAZE: Percheziții în Cluj și Sibiu la domiciliul a 16 consumatori racordați ilegal la sistemul de gaze. Pagubă de 100.000 de euro
 • Acum 22 hours Rautacisme
  Clujenii plătesc de 4 ori mai mult decât orădenii pentru subvenția gigacaloriei. Motivul: Mai contorizaţi măcar 21.407 de voturi în dreptul lui Boc…
 • Acum 23 hours Justitie
  Bode a făcut recurs la decizia Tribunalului Sălaj care i-a respins acțiunea de chemare în judecată a UBB. Se va judeca la Cluj
 • Acum 1 day General
  În atenţia lui Alin Tişe: Se fac înscrieri pentru cursul de managementul stadioanelor, organizat de Academia Națională de Fotbal. Poate-l înscrie şi pe Raţiu, să managerieze corect Cluj Arena
 • Acum 1 day General
  DE SCOS LA LICITAŢIE S-A SCOS, să vedem şi când OSĂ se vadă ceva din primul tronson al Centurii Metropolitane. Sună tentant să faci 2 kilometri de drum cu 20,7 milioane de euro, nu?
Citește și...
Recomandările redacției
la multi ani! General

10 ani cu Ziar de Cluj

Sunt deja 25 de ani de când fac presă de investigații. Am început în septembrie […]

TOP CITITE