FOTOGRAFILA

Se terminaseră brazii-n pădure, așa că i s-a donat municipalității (recte lui Buta) un brad din Cluj-Napoca. S-a mai drujbălit un arbore cu vechime din oraș

Vorba cântecului: ”A fost ucis un brad bătrân, findcă dădea prea multă umbră”.

O familie de pe strada Bisericii Ortodoxem colț cu Ion Mincu s-a gândit să scape de unul dintre brazii uriași ce-i creștea în curte așa că l-a donat municipalității să-și facă brad de Crăciun în Piața Unirii. Ieri, de dimineață, cu macarale, hangarale și drujbe, bradul a fost pus la pământ, adică pe platforma unui trailer și a fost cărat la bâlciul pe care-l va ține Buta pe post de Târg de Crăciun.

O fi fost bătrân bradul? Bolnav, periculos? Nu știm. Oricul nu era mai înalt decât ceilalți doi din aceeași curte. Clujeanul a scăpat de un copac pe gratis, cum ar veni. Ca în bancul în care Gheorghe i-a trimis lui Ion Securitate pe cap să-i spargă lemnele (că cică ar fi ascuns material subversiv într-unl din butuci, ca mulțumire că și Ion îi trimisese aceeași Securitate să-i sape grădina, că cică ar fi ascuns aur în curte. Prietenii știu de ce.

O situație win-win ca să zicem așa.

Acum singura întrebare care-și așteaptă răspunsul e aceea dacă nu cumva acest brad și tovarășii săi nu erau considerați reper aviatic, prin urmare având un regim special și nesacrificabili decât în situații de urgență. Din poze pare sănătos, prin urmare: care a fost urgența?