Din oras

Se sparge din nou strada Regele Ferdinand, după ce Primăria s-a spart în figuri cu inaugurarea ei

Primăria a anunțat începerea lucrărilor de modernizare pe strada Regele Ferdinand, din Centrul Clujului, în 26 august 2019. De atunci, strada a fost un imens șantier, traficul rutier a fost strangulat, iar pietonii au circulat prin gropi și moloz. Magazinele din zonă au avut de suferit o lungă perioadă, pentru că vadul comercial le-a fost practic tăiat de la rădăcină, prin îngreunarea accesului clienților. Singura consolare: după finalizare, speranța că vom avea o stradă modernă, adusă la nivelul anului 2020.

Lucrările, realizate de SC Diferit SRL, aveau o durată de execuție de 11 luni. Strada a fost inaugurată anul acesta, în 26 iunie. Cu surle și trâmbițe, cu obișnuitele autoelogii ale primarului Boc pe Facebook, cu articole laudative în presa locală și centrală. Ziar de Cluj a arătat însă, încă din luna aprilie, că strada Regele Ferdinand arată, după modernizare, mai rău ca înainte, dalele, montate în bătaie de joc, fiind de proastă calitate.

Lucrările au fost realizate atât de bine, cu atât de mult cap ingineresc, încât acum, în octombrie, Doreii locali au reînceput să spargă dalele în zona pietonală, pentru a monta numai ei știu ce – deocamdată, din asfaltul în care au turnat beton au răsărit șerpuite doar niște cabluri groase.

Nici nu au fost finalizate bine lucrările pe celebra stradă Regele Ferdinand, că au și reînceput! Așa se lucrează la Cluj, pe fonduri europene. Potrivit Primăriei Cluj-Napoca, valoarea totală estimată a proiectului a fost de 23.056.184,98 lei, din care valoarea nerambursabilă solicitată a fost de 21.425.503,55 lei. Bani cheltuiți pentru a se sparge edilul în figuri pe Facebook, cu o stradă spartă la câteva luni după. E fain la Cluj!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *