In vizor

Se schimbă schimbarea de la Aeroportul Cluj-Napoca. Reprezentantul Ministerului Finanțelor pleacă

Modificarea componenței Consiliului de Administrație (CA) al Aeroportului Internațional Avram Iancu, care a declanșat un adevărat război între conducerea Consiliului Județean și a aeroportului, se modifică din nou. Unul dintre membri demisionează și postul rămâne liber începând cu data de 2 mai.

Alina Mirela Petre, reprezentanta Ministerului Finanțelor Publice nu a făcut prea mulți purici în CA al Aeroportului Internațional Avram Iancu. Nici nu s-a uscat bine cerneala de pe Hotărârea de Consiliu Județean care o desemna membru în conducerea Aeroportului că a și renunțat la funcție. Postul rămâne vacant până la desemnarea altei persoane de către Minister.

„Prin Ordinul Ministerului Finanțelor Publice nr. 3316/2018 s-a propus doamna Alina Mirela Petre în vederea desemnării, de către Consiliul Județean Cluj, ca reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice, în calitate de administrator provizoriu, în cadrul Consiliului de administrație al Regiei Autonome Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj.

Prin Hotărârea Consiliului Județean nr. 33/2019 privind unele măsuri referitoare la consiliul de administrație provizoriu al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A., doamna Alina Mirela Petre a fost numită în calitate de administrator neexecutiv provizoriu în Consiliul de Administrație .

Prin adresa înregistrată la Consiliul Județean Cluj cu nr.11193/02.04.2019, doamna Alina-Mirela Petre, renunță la mandatul de administrator pe care îl deține în cadrul Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A., conform art.14 lit. (e) din Contractul de mandat nr. 7956/2019:

Art. 14 lit. (e) ”renunțarea administratorului la mandat, din cauze neimputabile, numai cu o notificare prealabilă a mandantului, efectuată cu 30 de zile anterior încetării.”

Consiliul Județean Cluj prin adresa nr. 11531/2019 solicită desemnarea unui reprezentant din partea Ministerului Finanțelor Publice, pentru Consiliul de Administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A.

Astfel, este necesară constatarea încetării mandatului doamnei Alina-Mirela Petre și vacantarea postului de administrator. Postul va rămâne vacant până la desemnarea unei alte persoane de către Ministerul Finanțelor Publice, potrivit O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice cu modificările și completările ulterioare”, au explicat reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Schimbarea componenței CA al Aeroportului a fost solicitată la începutul acestui an de către Alin Tișe, președintele Consiliului Județean. Inițial, noua componență nu a fost votată după ce una dintre comisiile de specialitate din Consiliul Județean nu și-a dat acordul. La ședința următoare, a apărut aceeași problemă: două comisii nu și-au dat acordul, dar cu toate acestea, proiectul a fost acceptat și supus votului consilierilor.

Citește și:

ILEGALITATE la votarea noilor membri ai CA al Aeroportului Cluj-Napoca? Tișe & Co. au adus la conducerea instituției un personaj care a contribuit la devalizarea Aeroportului Băneasa – VIDEO

În CA rămân ceilalți membri: Irimie Popa, Konnert Agnes, Viorel Federiga, Diana Angelica Rădulescu, Valentin Grigoriu şi Daniel Perşu – reprezentantul autorității publice tutelare. Fiecare membru primește lunar o indemnizație de 1.500 lei.

Valentin Grigoriu este un personaj cu un trecut dubios, implicat în încrengături care au devalizat Aeroportul Băneasa. Grigoriu a fost directorul Aeroportului Băneasa timp de 5 luni, în perioada iulie – noiembrie 2005. Acesta a fost pus la conducerea aeroportului de către omul de afaceri Adrian Gărdean, care dorea cu orice preț schimbarea destinației arealului din zona Aeroportului Băneasa. Gărdean este un milionar în euro, din Petroșani, județul Hunedoara, abonat la banul public.

Același lucru l-a dorit și Dan Voiculescu, în 1999. Prin intermediul companiei Benefica, Voiculescu achiziţionează de la stat Aviaţia Utilitară Bucureşti SA. Voiculescu revendică de la Ministerul Transporturilor un teren de câteva zeci de hectare, presupus a fi deţinut de Aviaţia Utilitară în perimetrul Aeroportului Internaţional Bucureşti Băneasa (AIBB). Din cauză că nu se înţelege cu ministrul Transporturilor de atunci – viitorul său duşman de moarte, Traian Băsescu -, Voiculescu vinde Aviaţia Utilitară unei firme înfiinţate în 1999. Este vorba despre Aviaţia Utilitară 2000, societate deţinută de Adrian Grădean.

Ce face Grigoriu în aceste CINCI luni cât a fost parcat pe înalta funcţie? Într-o anchetă publicată de puterea.ro, este notat faptul că Valentin Grigoriu recunoaşte dreptul de proprietate al Aviaţiei Utilitare 2000 asupra unui teren de 1,1 hectare de teren, pe care sunt situate hangarele societăţii aflate în… faliment!

Mai mult, pentru a produce un haos total, Valentin Grigoriu semnează alături de directorul economic Liliana Pop, din partea AIBB, un PROTOCOL cu Aviaţia Utilitară Bucureşti SA, pentru a construi un… MALL pe terenul de 8,9 hectare, aflat în litigiu!!!

Cum justifică Grigoriu şi Pop semnarea acestui protocol complet ilegal? Prin faptul că „există un litigiu între AIBB şi Aviaţia Utilitară Bucureşti SA care nu dă semne să se finalizeze”.

Citește și:

Tișe vrea să aducă în CA al Aeroportului Cluj un personaj DUBIOS, care a condus Aeroportul Băneasa 5 luni, timp în care a JEFUIT instituția. Încrengăturile ajung până la Elena Udrea și Dan Voiculescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *