Din oras

Se reia procedura pentru autorizarea unui supermarket pe un teren destinat plimbarii cainilor

Scris de 922

Spatiul pe care o buna parte din locuitorii din Manastur isi plimba cateii are toate sansele sa fie locul pe care se va construi un supermarket Lidl in curand. In prima faza in vara anului trecut s-a anuntat intentia de a transforma acea zona verde intr-un santier. Atunci, reprezentantii Primariei aratau ca anuntul de elaborare a Planului Urbanistic Zonal “este o procedura prealabila pe care trebuie s-o faca inainte de a intra in Comisia de Urbanism, cea care poate sa aprobe sau sa respinga initiativa”.

La mai bine de un an de la anuntul initial o adresa de la Directia de Urbanism a Primariei a fost transmisa Asociatiei de Locatari din vecinatatea terenului, prin care se aduce la cunostinta cetatenilor intentia de a construi un supermarket, oferindu-le posibilitatea de a-si trimite eventualele obiectii sau propuneri in termen de 15 zile.

Administratorul a precizat ca nu a primit niciun feedback deocamdata de la locatari. Cu toate acestea, desfiintarea unuia dintre putinele locuri destinate plimbarii cainilor din oras, nu este vazuta cu ochi buni de iubitorii de animale.

“Pana la urma vor sa faca Lidl-ul in locul unde acum este teren pentru caini (str. Ion Mester 6 – Manastur). Se pot depunde contestatii in 15 zile.
Cred ca m-am saturat de atatea magazine si betoane, la 15 metri e Profi, dupa bloc e piata, la 2 blocuri in cealalta parte este Kaufland, La Big (3 minute distanta) este Carrefour… Sunt peste 20 de pomi acolo, mai bine sa ramana parc de oameni dar fara atatea betoane si comert. Voi ce credeti?”, a scris o clujeanca pe un grup de Facebook destinat iubitorilor de animale.

Anul trecut Lidl Romania solicita schimbarea regimului terenului respectiv in asa fel incat sa poata construi acolo un magazin cu regim de inaltime D+P.

Terenul se afla in zona F potrivit PUG, ceea ce inseamna zona activitatilor legate de culte, iar CM2 este “zona mixta continand institutii, servicii si echipamente publice, servicii de interes general (servicii manageriale, tehnice, profesionale, sociale, collective si personale, comert, hoteluri, restaurante, loisir), activitati productive mici, nepoluante si locuinte”.

Reprezentantii Primariei nu au putut explica pana la ora publicarii articolului cum s-a ajuns in situatia in care un teren destinat plimbarii cainilor devine spatiu construibil de supermarket. Din fericire noul regulament pentru caini permite accesul acestora in lesa oriunde pe domeniul public, exceptand spatiile de joaca pentru copii.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 9 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 10 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 10 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 11 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 12 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 12 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 12 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 13 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 13 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 14 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE