Din oras

SE REGÂNDEŞTE, PÂNĂ SE RĂSGÂNDEŞTE: Proiectul de Bugetarea participativă nu se regăsește în bugetul pentru anul 2023 al municipiului Cluj-Napoca

Proiectul de Bugetarea participativă nu se regăsește în bugetul pentru anul 2023 al municipiului Cluj-Napoca. Emil Boc a anunțat că, împreună cu specialiștii de la Facultatea de Științe Politice și Administrative (facultatea aceea a PDL al PNL, care este stat în stat în cadrul UBB Cluj-Napoca)), procesul de bugetare participativă va fi regândit. 

„Nu l-am trecut deliberat. Vreau ca anul acesta să restructurăm, să regândim și să refacem proiectul de Bugetare participativă, după experiența bună și de succes de până acum. Am discutat cu experți de la Universitatea Babeș-Bolyai și am convenit cu ei ca anul acesta să regândim întregul proiect, cu un nou regulament. Ca să trecem la nivelul următor.

Noi am dat tonul în țară și pe Bugetare participativă online, și pe bugetare participativă clasică, toți ne-au copiat modelul, toți îl implementează acum. Dar cred că se trece la nivelul următor, în care trecem de la etapa proiectelor mici, care au fost până acum, la proiecte care să aibă o altă structură, o altă formă.  Și pentru aceasta anul 2023 este anul de modificare a Regulamentului.  Și de pregătire a lui pentru 2024”.

Şi alte bla-bla-bla de la Emil Boc.