Politica

Se pregătește Coaliția de guvernare de o remaniere? Toţi miniştrii Cabinetului Ciucă, aşteptaţi la şedinţa coaliţiei

Toţi miniştrii Cabinetului Ciucă sunt aşteptaţi, luni, la şedinţa coaliţiei, în care ar urma să se discute cu fiecare dintre aceştia, pe rând, timp de 30 de minute, afirmă surse politice citate de news.ro.

Conform acestora, şedinţa coaliţiei ar urma să înceapă la ora 11.00, iar miniştri sunt chemaţi, pe rând, începând cu ora 13.00.

Vor fi discuţii cu toţi miniştrii, dar pe rând, timp de 30 de minute cu fiecare, au mai spus sursele citate.

Anterior, surse liberale susţineau că preşedintele PNL, Florin Cîţu, se gândeşte la o discuţie serioasă despre remanieri în Guvern, potrivit unor discuţii din partid.

Recent, liderul PNL afirma că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă înseamnă 30 miliarde de euro pentru economia României, iar cei care nu pot face reformele prevăzute în acest plan, să spună acum, pentru a fi găsiţi „oameni capabili”.

Cîțu face sondaje pentru remanierea miniștrilor

Conform site-ului stiripesurse.ro, Florin Cîțu ar avea un plan pentru o împrospătare a echipei liberale din Guvernul Ciucă. În partid se discută despre faptul că președintele PNL a comandat mai multe sondaje.

Potrivit surselor din partid, Cîțu are în desfășurare mai multe sondaje care să arate percepția asupra miniștrilor. Unele dintre aceste cercetări sociologice au fost deja finalizate și vor fi analizate în partid.

Informația referitoare la sondaje vine pe fondul discuțiilor referitoare la demersurile lui Cîțu legate de o analiză serioasă despre o remaniere guvernamentală, în perioada următoare.

PNL este, potrivit sondajelor recente, pe creştere, astfel că preşedintele Florin Cîțu consideră că este un moment bun pentru a promova oameni noi în Guvern, care să dea un impuls creșterii în preferințele electoratului.