In vizor

Se lupta de 24 de ani pentru terenurile familiei sale

Nimic nu e mai important pentru batranii de la tara decat bucata lor de pamant, cea pe care au primit-o drept mostenire, averea catorva generatii. Pentru ca nu vrea sa renunte la mostenirea familiei sale, o femeie din Jucu se lupta de 24 de ani cu primaria din comuna, in incercarea de a reintra in posesia terenurilor care ii apartin.

E pamantul parintilor mei si al parintilor lor, inainte. Pamantul stramosesc. Eu sunt purtata ca o proasta din 1991, in timp ce altii si-au construit vile acolo”, spune  Margareta Topan, in varsta de 81 de ani.

E mama, bunica si strabunica a 9 urmasi, carora isi doreste sa le lase mostenire terenul de 11 hectare pe care nu reuseste sa il obtina de aproape un sfert de veac de la Primaria Jucu. Asta pentru ca, sustine ea, de la dosarul ei lipsesc cererile de retrocedare. “Au fost scoase cererile din dosar, iar in instanta ei se agata tot tipul de acest detaliu: nu a facut cerere, nu ii putem da pamant”, spune ea.

In timp ce unii au ajuns bogati, eu am ajuns sa imi cersesc propriul pamant”, se plange Margareta Topan.

De cealalta parte, primarul comunei Jucu, Ioan Pojar, spune ca batrana a refuzat terenurile care i-au fost propuse pana in acest moment. De mentionat este, insa, faptul ca propunerile s-au facut pe suprafete mult mai mici de teren, de 1,2 hectare, imprastiate la marginea comunei.

I s-a facut propunere de punere in posesie, a refuzat. Acum, o sa fie chemata la alte propuneri. Noi unde avem rezerve dam, nu putem sa ii dam in mijlocul satului, ca e ocupat. Dansa ameninta pe la prefectura, la tribunal, la DNA. Toata lumea vrea sa ne bage undeva. Dar si eu, ca primar, atentie ce va spun, sunt constient ca nu pot sa iau unde as vrea eu. Va dati seama, dupa doua mandate jumatate, eu mi-am luat 62 de arii. Si vin altii la noi cu presiuni…”, a declarat acesta pentru Ziar de Cluj.

sursa foto: ziuadecj.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *