Focus

Se înmulțesc plângerile privind fraudarea alegerilor. La DNA și la Biroul Electoral Central s-au depus mai multe solicitări de verificare și de anulare a rezultatelor alegerilor europarlamentare

Se înmulțesc plângerile privind fraudarea alegerilor europarlamentare. Au fost depuse mai multe sesizări atât la Biroul Electoral Central cât și la Direcția Națională Anticorupție privind suspiciuni de fraudare. Astfel, Biroul Electoral Central a judecat mai multe solicitări prin care se cere anularea rezultatelor votului pe motiv de fraudă electorală.

Cetățeanul Marius Dorin Lulea a depus sesizări la toate Birourile Electorale Județene din România în care cerea ca rezultatul alegerilor să fie anulat pe motiv de fraudă. Plângerile domnului Lulea au fost trimise de Birourile Electorale Județene către Biroul Electoral Central, însă cei din urmă le-au respins pe toate pe motiv că petentul nu a fost competitor electoral.

„Biroul Electoral Central constată că, semnatarul cererii de anulare a alegerilor nu are calitatea de competitor electoral (…) motiv pentru care va respinge ca inadmisibilă cererea de anulare a alegerilor”, se arată în motivarea Biroului Electoral Central.  

Marius Dorin Lulea susține în cererile sale că în procesele verbale de numărare a voturilor există greșeli de transcriere, voite sau accicentale. Acesta mai susține că în cazul UDMR s-a descoperit un tipar de fraudare a scrutinului la nivel național, dar și că numărul voturilor pentru UDMR nu sunt în corelare cu numărul voturilor real exprimate și cu procesele-verbale ce s-au încheiat la fața locului. 

„Cazul UDMR: ți-a dispărut televizorul din casă… ți s-a furat. Este un fapt clar. Te duci la poliție și declari, iar poliția și procuratura cercetează prin metode specifice. Așa e și aici. Numerele UDMR arată clar că a fost o fraudă, adică ți s-a furat televizorul. Cădem de proști dacă spunem că nu”, ne-a declarat Marius Dorin Lulea.

 

 

 

Un canidat independent a explicat la DNA cum a strâns UDMR voturi

Candidatul inedpendent George Simion a depus o plângere penală la Direcția Națională Anticorupție ce are ca temă fraudarea alegerilor europarlamentare din 26 mai. George Simion arată în plângerea sa inclusiv modul în care UDMR a obținut voturi în județele din Moldova sau Oltenia. 

„UDMR folosește banii publici pentru a acumula voturi. Cei de la UDMR îi obligă pe membrii secțiilor de votare unde nu au organizații să îi voteze – ei și familiile lor, câte 4 voturi pe secție în schimbul remunerției primite de la stat. Nimeni nu vrea să zică asta deși partidele știu. Toată lumea se miră cum a avut UDMR voturi. Este o schemă de a folosi resursele publice pentru a câștiga voturi”, susține Simion. 

Senatorul Liviu Marian Pop acuză și el fraudarea scrutinului

Senatorul Liviu Marian Pop acuză pe o rețea de socializare că la o secție de vot din Belgia apar anomalii extraordinare între numărul de alegători și numărul de voturi, trăgând concluzia că diferența uriașă a fost „din burtă”, adică posibil fraudată!

„La o secție din Belgia!
Număr de alegătorii 1673!
Număr de voturi 5341 (5324 valabile și 17 nule)!
3668 de voturi “din burtă”!”, spune senatorul Liviu Marian Pop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *