Din oras

Se cumpara mobilier pentru halele din Pata Rat. Proiectul e 65% finalizat

Proiectul cu finantare europeana “Incluziunea grupurilor defavorizate prin crearea de locuri de munca durabile in zona Pata Rat” este finalizat in proportie de 65%, potrivit oficialilor Primariei. Proiectul de 1,8 milioane de lei, finantat partial din fonduri europene se afla in faza de achizitii de dotari, in timp ce constructia propriu-zisa a inceput in urma cu cateva luni.

Dupa mai multe proceduri anulate din lipsa de oferte, licitatia pentru executia proiectului a fost adjudecata in decembrie, anul trecut. Societatea Nord Conforest SA din Gilau este cea care construieste halele unde in care sa functioneze IMM-uri in domeniul reciclarii deseurilor.

In urma proiectului se vor crea zece locuri de munca pentru locuitorii zonei Pata Rat, o cifra infima, luand in considerare ca numarul celor care locuiesc acolo este de cateva mii. Totusi municipalitatea a promovat proiectul, ba chiar a alocat peste un milion de lei, finantarea UE fiind de doar 802.000 de lei din totalul de 1.827.000 de lei. Practic proiectul prevedea construirea a doua hale de cate 366 de metri patrati in care sa functioneze IMM-uri in domeniul reciclarii deseurilor.

Contractul de finantare pentru proiect a fost semnat in 24 ianuarie 2014. Municipalitatea a pus la bataie 1.276.492 de lei pentru constructia halelor, bransamente, instalatii sanitare, electrice, termice, amenajari exterioare si imprejmuire. Suma la care a fost incheiat contractul este 1.265.086 de lei. Procedura s-a desfasurat offline, iar criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut. Firma castigatoare ii are ca administratori pe Dorin si Emil Aschilean si pe Cosmin Iorga. Dorin Aschilean este administrator si la SC ACI Cluj , societate care figureaza ca tert sustinator in aceasta licitatie.

ACI Cluj a avut mai multe contracte cu institutiile statului: a reabilitat Parcul Central si Cladirea Casino, a construit Cluj Arena, Salina Turda, sediul Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor si multe altele.

Acum Primaria a anuntat ca intentioneaza sa cumpere prin procedura de achizitie directa mobilier de birou si pubele pentru acest proiect in valoare de 19.500 de lei. Ofertele se pot depune pana in 5 iunie, iar criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut.

Foto: Eugen Olariu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *