Editorial

Scrisoare fără „antreprenoriat”, pentru antreprenori care vor ști să „citească”

Scris de 185

Suntem în minunatul moment în care avem nevoie să ne aliniem cu ceva. Poate că ne aflăm în pauza dintre nivelurile unui joc al vieții, iar pentru a trece la următorul stadiu, mai complicat, e nevoie să dobândim acea „liniște” de care tot vorbim și pe care nu avem timp să o gustăm, tocmai pentru că suntem grăbiți să trecem la nivelul următor. Poate că este vorba despre claritate, poate de o organizare mai bună.

Avem nevoie să facem ceva!

Și pentru că simțim că corpul nu ne mai ascultă, că dă semne, dă rateuri, și pentru că avem nevoie să evoluăm, să aflăm care ne este Scopul general și, eventuala stare de destinație. De ce să continuăm? Pentru care alt motiv decât acela de a fi un antreprenor de supraviețuire al propriei vieți? Iar după ce vom fi trecut de supraviețuire, să sperăm că moneda de schimb a fiecărei zi va fi alimentată de motivația fericirii. Imaginează-ți! Să trăiești de pe-o zi pe alta în căutare de momente și nu doar de bani.

Vom începe un alt stadiu din călătoria pe care deja am început-o. Stadiul în care vom căuta ajutorul și ghidarea altora, în mod concret. Aceasta este maturizarea și nu percepția asupra vieții. Mereu ne vom privi viața cu ochi de copii care vor îmbrățișări, siguranță și să se joace. Doar că, de fapt, a fi matur are legătură cu acceptarea faptului că e ok să fii ținut de mână.

În cel mai rău caz, ne vom pierde timpul și banii căutând și negăsind nimic altceva decât ghizi falși. În cel mai rău caz, aflăm că nu suntem ok cu modul în care gândim sau motivele pentru care nu ne placem, așa cum ar trebui, unul pe celălalt.

Aducerea aminte:

„Eu sunt cel care pune Fericirea în mine.”

Consecințe?

Să accelerăm disconfortul și zgomotul deja existent pe care și așa știm să îl calmăm.

Să aflăm că nu există nimic altceva decât mai multă Durere, de parcă nu am ști că toate sunt infinite și subiective. Nu uita că Durerea o poți transforma în doar 4 milisecunde în Fericire. Fără dubii. 

Beneficii?

Liniște. Direcție. Iubire între mine și celălalt mine.

Concluzie?

Primul gând este că nu ai cum să anticipezi consecințele, atâta timp cât nu știi pașii. Nu există (sau există) experiența anterioară. Oare primul om care s-a ars în foc știa care sunt consecințele? Astăzi, instinctul de a nu pune mâna în foc deschis vine ca o concluzie a experienței unui strămoș îndepărtat care a îndrăznit să încerce să pună mâna și s-a ars.

Nu suntem la prima încercare. Și asta ar trebui să ne ocupe tot timpul.ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 11 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 16 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 16 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 1 day In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 1 day In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 1 day Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE