De cartier

O veche zonă de case de pe Brâncuși se transformă în zonă cu spații comerciale

Scris de 509

Spațiu de restructurare urbană în Gheorgheni: PUZ pentru modificarea unei zone de locuințe într-una cu caracter rezidențial dedicată activităților economice.

Membrii comisiei de urbanism (CTATU) din cadrul Primăriei Cluj-Napoca vor analiza Planul Urbanistic Zonal (PUZ) privind schimbarea încadrării funcționale a unui segment a străzii Constantin Brâncuși, din cartierul Gheorgheni, arteră ce a devenit un spațiu de „restructurare urbană”. 

CITEȘTE ȘI: Zonă de restructurare urbană: „Mai mult de jumătate încă mai e de construit pe Constantin Brâncuși. Și ne uităm foarte atent cum îi dăm drumul…”

Etapa PUZ presupune schimbarea de destinație a subzonei S_L în subzonă S_ET, pe segmentul ce cuprinde numerele 174,176 și 178 a str C-tin Brâncuși. 

Astfel, este solicitată modificarea caracterului existent, potrivit PUG 2014, a amplasamentului care se află în UTR=Lc_A, subzonă S_L – subzonă de locuințe cu regim redus de înălțime dispuse pe parcele izolate în interiorul ansamblurilor de locuințe colective cu interdicție de construire.

Caracterul propus: Lc_A subzonă S_Et – Subzonă de activități economice cu caracter terțiar situate în zone cu caracter rezidențial.

Proiectant: SC Beletage SRL
Beneficiarul Planului Urbanistic Zonal este Alexandru Bolboaca, persoană fizică

Terenurile studiate se afla in propritatea privată a beneficiarilor, fiind construite cu imobile permanente. Totalul de 1 063 mp de teren se compune din 3 parcele.

În prezent, accesul pe terenul studiat se realizează direct de pe strada Constantin Brâncuși.

Tema de proiectare propune corectarea situației descrisa in PUG Cluj-Napoca aprobat cu H.C.L.nr.493/2014.

Și anume S_L – Subzonă de locuinţe cu regim redus de înălţime dipuse pe parcele izolate în interiorul ansamblurilor de locuinţe colective cu interdicţie de construire (însă clădirile existente in aceasta subzona nu se încadrează in caracteristicile subzonei. Locuirea descrisa in subzona din P.U.G. nu exista), prin schimbarea destinației acesteia la S_Et* – Subzonă de activităţi economice cu caracter terţiar situate în zone cu caracter rezidenţial, se arată în documentația analizată în ședința comisiei de urbanism. 

sursa: captură proiect PUZ

Zona studiată este echipată edilitar complet. 

Viitoarele construcţii se vor racorda prin extinderi și branşamente la reţelele existente în zonă.

Din punctul de vedere al elaboratorului, noua reglementare este fireasca, inscriindu-se coerent intr-un tablou mai larg al evolutiei acestei parti a orasului, se mai arată în documentația analizată de urbaniștii clujeni. 

Motivul solicitării schimbării de încadrare a terenului: pe toate parcele prezente pe teritoriul reglementat, cu o suprafata de 1 063 mp, nu se găseste altceva decât funcțiuni administrative si terțiare, astfel se propune corectarea situației descrise în PUG Cluj-Napoca în SUBZONĂ DE ACTIVITĂŢI ECONOMICE CU CARACTER TERŢIAR SITUATE ÎN ZONE CU CARACTER REZIDENŢIAL.

Consecințe economice și sociale:

Conform PUZ-ului, respectiv in urma avizarii, primele consecinte ale dezvoltarii terenului studiat vor fi: 

– Cresterea atractivitatii zonei din punct de vedere economic 

– Reducerea traficului auto generat de locuitorii cartierului in scopul procurarii bunurilor de consum din zone mai indepartate. 

Proiectul urmează să intre în dezbaterea comisiei de urbanism. 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 8 hours In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 9 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 18 hours Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 19 hours Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 19 hours Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 21 hours Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 2 days In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 2 days In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 2 days In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 2 days Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE