In vizor

Școlile profită de banii părinților. Ministrul Educaţiei: „Dacă părinții strâng bani, aduc mult mai multă imagine negativă școlii”

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, spune că nu este o idee bună ca părinţii să se implice în strângerea de bani pentru şcoală, pentru că ar aduce o imagine negativă şcolii. Întrebată despre fondul clasei, ministrul a spus că o astfel de acţiune este ilegală.

„Legală nu este. Dacă părinții strâng bani, aduc mult mai multă imagine negativă școlii, nimănui nu îi convine să îi scoată din buzunar să îi pună într-un fond al clasei, mai bine să învățăm să facă proiecte, este un ordin de ministru de ani de zile, poate că întărim în lege. Profesorii au obligația să nu se amestece în asemenea resurse, părinții vin în întâmpinare cu o imagine nefericită, nu este o idee bună”, a declarat Ecaterina Andronescu, la Digi24.

Cât despre fondul clasei, profesorii clujeni spun că este un termen cam arhaic, care astăzi e pierdut prin zilele trecute ale învățământului.

În Cluj-Napoca nu prea mai există fondul clasei, dar există însă asociații de părinți, legal constituite, prin care se adună mult mai mulți bani decât clasicul fond al clasei.

Părinții investesc foarte mult în învățământul elevilor, pentru confortul acestora de zi cu zi. Părinții și profesorii uită că în Constituție este scris negru pe alb: ÎNVĂȚĂMÂNTUL ESTE GRATUIT!

În ziua de astăzi, ca sa poți face școală, ca să te poți integra într-o clasă, trebuie să plătești. Începând de la materialele didactice, până la schimbarea culorii pereților și a schimbării mobilierul.

De reținut este faptul că fiecare școală are resurse din care poate să asigure educația elevilor, însă se merge pe principiul: De ce să nu profităm dacă avem de cine?

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *