Eveniment

Școli închise în Cluj din cauza incompetenței autorităților. Până și un fulg de nea își bate joc de Alin Tișe

Din cauza drumurilor impracticabile, câteva unități de învățământ din județul Cluj au fost închise. Astfel, după ce în Maramureș au fost închise 47 de școli, a venit și rândul Clujului, județ care înregistrează probleme în ceea ce privește accesul pe drumurile județene.

Motivul închiderii școlilor este reprezentat de „condițiile meteorologice nefavorabile”, după cum anunță Ministerul Educației Naționale.

Două școli din Cluj au fost închise pentru două zile, astăzi și mâine, din cauza ninsorilor abundente. E singurul județ din țară în care autoritățile au decis închiderea școlilor, în afară de Maramureș.

Este vorba despre două unități de învățământ preuniversitar din localitățile Chiuiești și Săcuieu, școli în care învață cca 120 de elevi.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, Amalia Gurzău, orele urmează să fie recuperate după un program pe care îl stabilește fiecare școală în parte. 

De fapt, probleme pe drumurile din județul Cluj au fost semnalate de ieri, atunci când Consiliul Județean Cluj a luat decizia de a închide temporar circulația rutieră pe drumurile județene DJ 103K Căpuș – Agârbiciu – Râșca, DJ 107P și DJ 108 C pe direcția Mărgău – Ic Ponor, până la remedierea acestor situații neprevăzute. 

CITEȘTE ȘI: Viscolul a închis mai multe drumuri din județul Cluj. Pe unde nu se poate circula 

Altfel spus, întrucât deszăpezirea este punctul slab al administrației județene, CJ Cluj a recurs la închiderea câtorva drumuri. Iar această situație are efecte directe asupra elevilor din județul Cluj, care nu pot ajunge la școală.

În acest context, liderul PSD Cluj, Horia Nasra consideră că responsabilitatea care revine președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a fost neglijată.

”În ciuda faptului că nu este nici măcar cod portocaliu, președintele ZERO REALIZĂRI, dl. Alin Păunel Tișe, alături de alți incompetenți liberali au decis ieri, miercuri, 16 ianuarie, să închidă temporar două drumuri județene din zona de munte: DJ 107P (zona ”Grinzi” înspre Mărișel) și DJ 108C (direcția Mărgău – Ic Ponor).

De asemenea, această acțiune vine după ce în ultimele zile DJ 107M (Luna de Sus – Băișoara – Iara) s-a transformat dintr-un drum prost practicabil, într-un cimitir de mașini.

Practic, în această iarnă, într-un mod inexplicabil, în lipsa unor situații meteorologice critice, Alin Păunel Tișe prin incompetență administrativă și lene a fost responsabil pentru nervii oamenilor din zona de munte a Clujului și pentru blocarea accesului turiștilor”, notează Horia Nasra.

Ce s-ar fi întâmplat dacă în județul Cluj ninsorile ar fi durat 5 zile?

”Ce s-ar fi întâmplat domnule Alin Păunel Tișe dacă ar fi nins continuu cinci zile? Probabil că atunci ați fi cerut și blocarea accesului în municipiul Cluj-Napoca, nu?

Domnule Alin Păunel Tișe,  niciun clujean nu este interesat de faptul că dumneavoastră nu mai aveți chef de politică. Chiar niciun clujean nu este interesat de folclorul privind interesul dumneavoastră strict pentru unele afaceri. Niciun clujean nu este interesat dacă mai candidați la Consiliul Județean Cluj în 2020! Sunteți o epavă politică și administrativă!

Însă pe toți clujenii îi interesează să aibă drumuri județene practicabile iar câțiva fulgi de nea să nu blocheze accesul la munte!”, conchide acesta.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *