In vizor

Schimbări radicale în zona PIEȚEI MĂRĂȘTI: parking subteran, benzi dedicate și piste de biciclete

Zona Piața Mărăști va suferi modificări semnificative în perioada următoare. Străzile aflate în proximitatea Pieței sunt parte a unui proiect ce presupune ample lucrări de modernizare, proiectul cuprinzând inclusiv realizarea unui parking subteran.  

Proiectul de reamenajare a zonei Piața Mărăști și a străzilor adiacente a fost propus și votat în cadrul procesului de Bugetarea participativă. Proiectul presupune amenajarea unor trotuare late fără obstacole, vegetație, mobilier stradal și piste pentru bicicliști.  

În proiect sunt cuprinse străzile B-dul 21 Decembrie, Fabricii și Aurel Vlaicu. Aceste străzi vor avea benzi dedicate transportului în comun și piste pentru biciclete. De asemenea, vor deveni mai prietenoase cu pietonii și bicicliștii și străzile Crinului, Ciocârliei sau Aleea Bibliotecii.  

Iată cum vor fi transformate străzile aflate în proximitatea Pieței Mărăști: 

  • B-dul 21 Decembrie, tronsonul dintre Biserica Sf. Petru și sensul giratoriu Piața Mărăști cuprinde investiții pentru infrastructura rutieră, benzi dedicate transportului public, piste de biciclete, trotuare, mobilier urban și amenajarea spațiilor publice prin echipamente cu tehnologie de tip Smart City.  
  • Strada Fabricii – tronsonul dintre sensul giratoriu Piața Mărăști și strada București cuprinde investiții pentru infrastructura rutieră, benzi dedicate transportului public, piste de biciclete, trotuare, mobilier urban și amenajarea spațiilor publice prin echipamente cu tehnologie de tip Smart City. 
  • Str. Aurel Vlaicu – tronsonul dintre sensul giratoriu Piața Mărăști și pod – cuprinde investiții pentru infrastructura rutieră, benzi dedicate transportului public, piste de biciclete, trotuare, mobilier urban și amenajarea spațiilor publice prin echipamente cu tehnologie de tip Smart City. 
  • Aleea Bibliotecii – cuprinde investiții pentru infrastructura rutieră, piste cicliști, trotuare, mobilier urban și un parking subteran.  
  • Strada Crinului și Strada Ciocârliei cuprinde investiții pentru infrastructura rutieră, piste cicliști, trotuare, mobilier urban și amenajarea spațiilor publice prin echipamente cu tehnologie de tip Smart City. 

”Este de așteptat ca implementarea proiectului să conducă la creșterea numărului de bicicliști, creșterea numărului de pietoni și reducerea traficului de autoturisme personale”, potrivit caietului de sarcini.

Parking subteran sub Aleea Bibliotecii 

Parcarea subterană se prevede a fi amplasată sub Aleea Bibliotecii și se studiază amenajarea acesteia pe două nivele cu minim 260 de locuri de parcare. Construcția va trebui să fie dotată cu intrări și ieșiri pietonale, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități, astfel va fi tratată și montarea unui lift.  

Amenajarea Pieței Mărăști a început încă de anul trecut când au fost demolate toate chioșcurile aflate vizavi de piață, iar trotuarul a fost redat pietonilor. Primăria vrea să demoleze și clădirile aflate chiar în stația de autobuz, dar deocamdată acel proiect încă nu a demarat. 

Citește și:

Boc și-a amintit de cartierul Mărăști: Stația de autobuz aflată vizavi de Piața Mărăști va fi modernizată

Ziar de Cluj a atrs atenția și anul trecut asupra faptului că la doar 10 minute de mers pe jos de centru, zona este precum un ghetou de la periferie: trotuar spart, clădiri lăsate în paragină, graffiti, mizerie.

Citește și:

Cartierul Mărăști, ignorat de Primărie: clădiri vechi și murdare, trotuare sparte și împânzite de tarabe, ronduri de flori în stare avansată de degradare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *