Eveniment

Schimbări la Transgaz: Mircea Abrudean, fostul prefect de Cluj a ajuns membru în Consiliul de Administrație (CA). Clujeanul Remus Lăpușan rămâne președintele CA

Doi clujeni sunt acum la conducerea companiei naționale Transgaz Mediaș: fostul social democrat Remus Lăpușan, care ocupă funcția de președinte al Consiliului de Admninistrație (CA) și liberalul Mircea Abrudean, care a fost votat astăzi pentru funcția de membru în CA pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea de prelungire pentru încă două luni.

Despre numirea lui Mircea Abrudean, fost prefect de Cluj, actualmente secretar general adjunct al Guvernului se știa încă din 12 aprilie. Alături de el, a fost propusă atunci și Laura Raluca Alina Dragotă, 47 de ani, cea care de la 1 martie 2021 încoace ocupă funcţia de director general adjunct – Direcţia Generală Politici Publice, Strategii şi Control Intern Managerial din cadrul Secretariatului General al Guvernului. Și Laura Dragotă a fost votată astăzi.

„Cu 7047248 de voturi Pentru reprezentând 79.093900% din numărul total de voturi exprimate, cu 1255576 de voturi Împotrivă reprezentând 14.091800% din numărul total de voturi exprimate și cu 607153 de voturi Abținere, reprezentând 6.814300% din numărul total de voturi exprimate, aprobă numirea domnului Abrudean Mircea în calitate de membru provizoriu al Consiliului de Administrație cu o durată a mandatului de maxim 4 luni, cu posibilitatea prelungirii mandatului cu încă 2 luni, până la finalizarea procedurii de selecție. Cu 7047248 de voturi Pentru reprezentând 79.093900% din numărul total de voturi exprimate, cu 1255576 de voturi Împotrivă reprezentând 14.091800% din numărul total de voturi exprimate și cu 607153 de voturi Abținere, reprezentând 6.814300% din numărul total de voturi exprimate, aprobă numirea doamnei Dragotă Laura Raluca Alina în calitate de membru provizoriu al Consiliului de Administrație cu o durată a mandatului de maxim 4 luni, cu posibilitatea prelungirii mandatului cu încă 2 luni, până la finalizarea procedurii de selecție”, au anunțat reprezentanții companiei.

Citește și:

Fostul prefect al Clujului, Mircea Abrudean ar putea ajunge administrator provizoriu al companiei de stat Transgaz. În prezent, Consiliul de Administrație este condus de clujeanul Remus Lăpușan

Ziar de Cluj a scris, la începutul lunii februarie, că în 2017, Remus Lăpușan a ajuns membru al Transgaz, iar acum ocupă funcția de administrator neexecutiv – președinte al Consiliului de Administrație. Pentru a vă face o imagine despre importanța funcției pe care o deține Remus Lăpușan vă spunem că potrivit celor mai recente date financiare disponibile, transportatorul de gaze naturale Transgaz a avut în 2019 o cifră de afaceri de 387 milioane euro, profit net de peste 72,8 milioane euro și 4.246 angajați.

În materialul din februarie, am semnalat faptul că Remus Lăpușan nu are nicio experienţă profesională sau studii legate de obiectul de activitate al companiei. De când ocupă această funcție la Transgaz, Lăpușan a încasat sume importante de bani. Conform declarației de avere aferentă anului 2019, el a încasat într-un an 176.978 lei, ceea ce înseamnă 14.700 lei/lună. În cei trei ani de când este membru, respectiv președinte al CA Transgaz, Lăpușan a încasat aproximativ o jumătate de milion lei.

Citește și:

Consiliul de Administrație al Transgaz Mediaș, companie de stat uriașă, este condus de clujeanul Remus Lăpușan, deși nimic nu îl recomandă pentru această funcție, plătită cu 14.700 lei/lună

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *