Vocea ta

“Scandalul” Sandwich-ul de la Liceul Teoretic Nicolae Balcescu: Copiii nu primesc o masa calda desi scoala este inclusa in programul Primariei “O masa calda”

Scris de 890

In februarie, patru scoli din Cluj-Napoca au fost incluse in programul “O masa calda” al Primariei: Scoala Traian Darjan, Colegiul Pedagogic Gheorghe Lazar, Colegiul Napoca si Liceul Teoretic Nicolae Balcescu. Primele trei scoli primesc o masa calda pentru elevi, dar copiii de la Liceul Nicolae Balcescu nu primesc din cauza ca directoratul scolii a renuntat la program in favoarea unei mese reci. S-a intamplat acest lucru in ciuda faptului ca parintii doresc o masa calda pentru copiii lor. Au si trimis solicitari in acest sens catre conducerea liceului, dar nu au avut nici o izbanda.

Ziar de Cluj va prezinta intreaga poveste a scandalului Sandwich-ul. Situatia este prezentata astfel de catre parintii elevilor:  

Va scriu acest mesaj din partea parintilor ai caror copii invata la Liceul Teoretic “Nicolae Balcescu”. Au aparut saptamana aceasta, in mai multe publicatii locale, articole ce acopera mai mult sau mai putin situatia sandwich-ului servit in cadrul programului Primariei – “O masa calda”.

Dorim sa va facem cunoscuta situatia din cadrul liceului, in speranta ca veti publica un articol pe aceasta tema si astfel, poate, veti contribui la rezolvarea problemei care dureaza in fapt, din septembrie.

La Liceul Nicolae Balcescu s-a servit mancare calda, in regim catering, pana la inceputul pandemiei.

Aceasta a fost sistata in baza masurilor luate de autoritati in vederea combaterii pandemiei.

Anul trecut, in conditiile in care in restul scolilor din Cluj-Napoca, a fost reluata servirea mesei, parintii au solicitat Directiunii acest lucru. Au fost refuzati, motivandu-se inca o data, conditiile pandemice. Copiii mancau in clasa mancare rece, dar masa calda, servita in aceleasi conditii, reprezenta un risc. Virusul nu era interesat de acordul DSP-ului, statea ascuns in ciorba si astepta sa ne atace copiii, care erau in siguranta doar mancand sandwich sau mancare gatita adusa in termos de acasa.

In urma solicitarilor repetate, a fost sugerata de catre doamna Director, aducerea in pauza a mancarii calde, de catre parinti si distribuirea ei prin gard, copiilor.

Dupa relaxarea masurilor, obtinerea acordului DSP si ca urmare a refuzului vehement al conducerii scolii de a permite servirea mesei intr-un cadru organizat, o parte din clasele liceului au apelat la serviciile unor firme de catering care aduceau mancarea prin firme de curierat in pauza si o livrau copiilor.

Alternativa unei firme de catering, care sa faca asta in locul parintilor a parut mai eleganta. In plus, nu blocam circulatia pe strazile Argesului si Balcescu.

Ca urmare, Directiunea a organizat razii in scoala, sa vada cine mananca si s-a facut o sedinta online cu dirigintii si invatatorii, sedinta la care au participat si copiii, fiind organizata in timpul orelor. Li s-a pus in vedere cadrelor didactice sa nu mai permita si sa faciliteze servirea mesei calde, fiind somate cu ajutorul urletelor sa respecte legea care interzice copiilor acest lucru. Copiii au apreciat spectacolul si circul, reproducand urletele domnului Director Adjunct intr-o maniera pitoreasca, acasa.

Dupa ridicarea starii de urgenta, s-au facut si s-au refuzat noi cereri.

Domnul Primar Boc a anuntat demararea programului “O masa calda”, in care Liceul Teoretic Nicolae Balcescu a fost inclus. Parintii au sperat ca problema se va rezolva, dar s-au ales cu “pachetul alimentar rece”.

Aceste sandwich-uri nu sunt cu nimic mai bune calitativ, din contra, ca un sandwich de benzinarie, costa aproape 15 lei si sunt platiti din bani publici. Ingredientele nu sunt potrivite mai ales pentru alimentatia copiilor din ciclul primar.

Directiunea a declarat in presa, ca tuturor le plac sandwich-urile, iar pozele aparute, au fost trucate, fiind adaugate ingrediente care nu erau continute de produsul servit.

Parintii sunt de acord sa achizitioneze, sa asigure livrarea mesei calde, precum si debarasarea si aruncarea deseurilor, pe cont propriu. Ceea ce solicita este doar permiterea elevilor sa o consume in clase, la fel cum consuma si sandwich-ul sau mancarea din termos.

Momentan suntem ajutati fortat de Primarie sa punem sanatatea copiilor in pericol. Putem renunta la acest ajutor, iar din banii alocati Liceului Teoretic Balcescu sa se comande o masa calda copiilor unei alte scoli, a carei conduceri este preocupata de bunastarea elevilor si mai putin de orgolii si interese.ULTIMA ORĂ

 • Acum 42 mins Politica
  De ziua luptei împotriva consumului de droguri, Bode s-a trezit de pe bancheta din spate: ”Drogurile distrug vieţi. Am solicitat tuturor structurilor mai multă implicare”
 • Acum 1 hour In vizor
  33,2% din cheltuielile totale ale gospodăriilor românilor se duc pe pensiile și salariile lor nesimțite. Drumuri, nu. Spitale, nu. Educație, nu. Doar hoție și angajări pe pile și relații
 • Acum 1 day PubliNews
  Mercedes-Benz întreabă #whaTIFF și creează scenariul sustenabil al anului 2039
 • Acum 2 days Justitie
  Fosta iubită a rapper-ului Mob Trap rupe tăcerea. Cum a ajuns tânăra să ceară ajutorul polițiștilor după ce cântărețul a amenințat-o cu moartea
 • Acum 2 days Vocea ta
  Nu au auzit de GDPR! O întreprindere publică cu acționar majoritar Consiliul Local Huedin a publicat pe site datele personale ale tuturor acționarilor
 • Acum 2 days In vizor
  Calitatea vieții, tot mai scumpă la Cluj! „Inflația” prețurilor apartamentelor a depășit creșterile salariului mediu real
 • Acum 2 days Sport
  Chipciu rămâne la Cluj: a semnat cu rivala Universitatea!
 • Acum 2 days De cartier
  În sfârșit, un șantier pe care se muncește! La podul Porțelanului, așteptat de ani de zile, lucrările avansează zi de zi
 • Acum 2 days Cooltura
  Teatrul Național Cluj a reușit să îl upgradeze pe Caragiale cu o nouă „Scrisoare pierdută” actuală, muzicală, smart
 • Acum 2 days Justitie
  RECIDIVISTUL Mobi Trap fusese chemat la politie pentru ordinul de protectie pe care l-a cerut fosta lui iubita! Huliganul a fost condamnat si pentru talharie in Bucuresti!
 • Acum 2 days Eveniment
  A murit Leluț Vasilescu, membru al trupei Compact
 • Acum 2 days Politica
  Un fel de: ”Guvernul a anunțat că nu sunt motive de creștere a prețurilor, de aceea ele vor crește fără motiv” – Premierul Ciucă, despre creșterea prețurilor: ”Putem să ne întindem atât cât ne este plapuma”
 • Acum 2 days General
  Vasile Goja, judecător în cadrul Secției Penale a instanței de apel clujene, a solicitat eliberarea din funcţia de magistrat prin pensionare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE