In vizor

Scandal la Ministerul Agriculturii. Europarlamentar român: „Ministru Oros, nemaivăzutul, a fost prins cu 3 minciuni”

Scris de 284

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), clujeanul Adrian Oroș, este criticat în termeni duri de un europarlamentar român în condițiile în care promisiunile, inclusiv cele privind banii europeni care urmau să ajungă pentru agricultură prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), par să fi fost doar vorbe goale după ce Comisia Europeană (CE) a formulat noi observații pe baza PNRR transmis de la București.

„Mare scandal mare la Ministerul Agriculturii, unde dl ministru Oros, nemaivăzutul, a fost prins cu 3 minciuni:

1. Le-a garantat fermierilor că crescătorii de porci pentru reproducție vor avea bani europeni din Planul Național de Redresare și Reziliență. ̆! Nu vor avea. Propunerea n-a plecat niciodată spre Bruxelles.

2. I-a asigurat pe fermieri că, tot din banii PNRR, vor avea 8 depozite regionale pentru legume și fructe. ̆! Propunerea nici n-a plecat vreodată de la București, spre Comisia Europeană.

3. Le-a promis fermierilor că vor avea sistem de irigații plătit din banii europeni ai PNRR. ̆! Păcălită de „imaculații” de la Guvern -PNL PLUS USR- Comisia știa că noi am făcut investiții în irigații, așa că anunțase încă din octombrie 2020 că nu va finanța așa ceva din PNRR.

Consecința?

Agricultura din România a pierdut toți banii pe care putea să-i ia de la Bruxelles.

Singura șansă: o revizuire -a patra- a PNRR.

RUȘINE!!”, notează europarlamentarul Carmen Avram. 

CITEȘTE ȘISubvențiile fermierilor nu figurează pe lista proiectelor „care nu suportă amânare”. Ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros, doar a „participat” la ședința de Guvern

 

 

 

 

 

 

featured image: adrianoros/facebook.comULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 6 hours Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 20 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 22 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 1 day Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 1 day Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 1 day In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 1 day Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]