PubliNews

Șase proiecte europene pentru viitorul Municipiului Câmpia Turzii

Joi 6 februarie 2020, primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN, a avut o întâlnire de lucru cu o delegație a Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Cu acest prilej, a avut loc o prezentare detaliată a proiectelor cu finanțare europeană pe care municipiul nostru le propune spre implementare în următoarea perioadă de finanțare și pentru care au fost și vor fi întocmite documentațiile premergătoare, în vederea finanțării.

În discuțiile purtate cu reprezentanții ADR Nord Vest, primarul municipiului Câmpia Turzii a prezentat 6 proiecte europene, structurate pe 4 domenii de activitate, cu valoare totală de aproximativ 55 milioane de euro:

– Regenerarea și amenajarea parcului municipal „Berc” – Câmpia Turzii – Grădini urbane –

– Revitalizare urbană – cartier Blocuri – locuri de joacă pentru copii, parcări inteligente, iluminat public etc.

– Modernizare, extindere și dotare imobil „Spital Municipal” (prin construirea unui corp nou), strada Avram Iancu, nr. 33, Câmpia Turzii

– Înființare și dotare CPU Câmpia Turzii, str. Avram Iancu, nr. 33, Câmpia Turzii

– Construire drum ocolitor în Câmpia Turzii între cartiere – Zona industrială – Cartier Sâncrai (avion)

– Implementarea noului proiect european de digitalizare va crea oportunitatea Primăriei Municipiului Câmpia Turzii să intre într-un nou stadiu, apropiat conceptului de SMART CITY.

Pentru proiectele „Regenerarea și amenajarea parcului municipal Berc”, „Modernizare, extindere și dotare imobil spital”, respectiv „Construire drum ocolitor între cartiere” au fost prevăzute fonduri pentru întocmirea studiilor de fezabilitate, încă din luna ianuarie. Aceste fonduri se regăsesc în proiectul de buget care va fi supus aprobării consilierilor locali.

„În aproape 8 ani de administrație publică am învățat că gestiunea unui oraș care-și propune să prospere se poate face doar cu o viziune clară, pe termen mediu și lung. Este, practic, imposibil să creezi o strategie reală, fără viziune, fără să știi ceea ce vrei să faci peste 5-10 ani și peste tot, în Europa, se practică strategii similare. Din punct de vedere arhitectural, construirea drumului ocolitor între cartiere asigură premisele dezvoltării pe orizontală a Municipiului Câmpia Turzii. În conformitate cu studiile de urbanism în vigoare, un oraș nu poate să se extindă din punct de vedere economic și ca suprafață fără existența a cel puțin două artere care să asigure fluența autovehiculelor pe lungimea sa.” declară Dorin Nicolae LOJIGAN – primarul Municipiului Câmpia Turzii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *