In vizor

EXCLUSIV Institutul de Cercetare Medicală, coordonat de deputatul Stamatian, controlat de Ministerul Sănătații: „Au vrut să verifice tot, de la zero!”

Corpul de control al Ministerului Sănătății a descins la Insitutul de Cercetare IMOGEN, situat în curtea Spitalului de Neurochirurgie din Cluj-Napoca. Insitutul este coordonat de deputatul clujean, din PNL, Florin Stamatian, care s-a retras din conducere pentru a nu deveni incompatibil cu funcția din Parlamentul României. Angajații Ministerului Sănătății au dorit să verifice dacă există aparatură care figurează pe documente ca fiind deținută de Insittutul de Cercetare IMOGEN, iar în realitate este transportată spre folosință în altă parte. Acuzații similare există și în dosarul medicului Lucan, cel despre care anchetatorii au descoperit că muta aparatură din Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj la Lukmed, clinica privată a acestuia. 

 

„Au vrut să verifice tot, de la zero. A fost Corpul de control, iar acum au plecat. Nu mi-au spus de ce fac acest control. Eu de când am înființat Insitutul de Cercetare Imogen am avut de două ori audit, a fost de două ori Curtea de Conturi și am două procese câștigate cu aceștia. De asemenea am mai avut odată o vizită de la Corpul de Control al Ministerului Sănătății. Ei cred că ar fi aparatură scoasă din IMOGEN, dar au găsit fiecarre șurub la locul său. ne-au cerut caietele de sarcini și toate documentele. Eu nu m-am amestecat deloc. În prezent, IMOGEN este condus de doamna doctor Tunde Elisabeta Kovacs. Pe ea am lăsat-o să se ocupe ca să nu fiu incompatibil cu funcția de deputat. Nu știu cine vrea să îmi facă rău.

Eu am rămas cu gura căscată când am auzit că au venit în control, iar ei au rămas cu gura căscată când au văzut ca totul este în regulă și ca derulam cercetări importante. Spre exemplu, avem cinci proiecte de cercetare, dintre care trei sunt derulate prin fonduri europene. Lumea e rea. Fiind vorba de o unitate bine dotată, care a început să meargă bine, sunt oameni care vor să prestăm servicii de spitalizare, dar noi ne axăm pe cercetare. Când avem liber facem și alte servicii să ajutăm, dar mai puțin, undeva la 25 % din activitate alocăm pentru asta. Prioritatea noastră o reprezintă proiectele de cercetare”, explică Florin Stamatian. 

 

Potrivit surselor Ziar de Cluj, controlul de la IMOGEN a fost declanșat de o sesizare stufoasă prin care erau semnalate anumite ilegalități în activitatea Insitutului de Cercetare. Urmează ca Ministerul Sănătății să întocmească un raport cu privire la controlul efectuat la Insitutul de Cercetare deținut de deputatul Stamatian. Clinica de Cercetare în Medicina IMOGEN este deținută de Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *