In vizor

EXCLUSIV Institutul de Cercetare Medicală, coordonat de deputatul Stamatian, controlat de Ministerul Sănătații: „Au vrut să verifice tot, de la zero!”

Scris de 2,211

Corpul de control al Ministerului Sănătății a descins la Insitutul de Cercetare IMOGEN, situat în curtea Spitalului de Neurochirurgie din Cluj-Napoca. Insitutul este coordonat de deputatul clujean, din PNL, Florin Stamatian, care s-a retras din conducere pentru a nu deveni incompatibil cu funcția din Parlamentul României. Angajații Ministerului Sănătății au dorit să verifice dacă există aparatură care figurează pe documente ca fiind deținută de Insittutul de Cercetare IMOGEN, iar în realitate este transportată spre folosință în altă parte. Acuzații similare există și în dosarul medicului Lucan, cel despre care anchetatorii au descoperit că muta aparatură din Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj la Lukmed, clinica privată a acestuia. 

 

„Au vrut să verifice tot, de la zero. A fost Corpul de control, iar acum au plecat. Nu mi-au spus de ce fac acest control. Eu de când am înființat Insitutul de Cercetare Imogen am avut de două ori audit, a fost de două ori Curtea de Conturi și am două procese câștigate cu aceștia. De asemenea am mai avut odată o vizită de la Corpul de Control al Ministerului Sănătății. Ei cred că ar fi aparatură scoasă din IMOGEN, dar au găsit fiecarre șurub la locul său. ne-au cerut caietele de sarcini și toate documentele. Eu nu m-am amestecat deloc. În prezent, IMOGEN este condus de doamna doctor Tunde Elisabeta Kovacs. Pe ea am lăsat-o să se ocupe ca să nu fiu incompatibil cu funcția de deputat. Nu știu cine vrea să îmi facă rău.

Eu am rămas cu gura căscată când am auzit că au venit în control, iar ei au rămas cu gura căscată când au văzut ca totul este în regulă și ca derulam cercetări importante. Spre exemplu, avem cinci proiecte de cercetare, dintre care trei sunt derulate prin fonduri europene. Lumea e rea. Fiind vorba de o unitate bine dotată, care a început să meargă bine, sunt oameni care vor să prestăm servicii de spitalizare, dar noi ne axăm pe cercetare. Când avem liber facem și alte servicii să ajutăm, dar mai puțin, undeva la 25 % din activitate alocăm pentru asta. Prioritatea noastră o reprezintă proiectele de cercetare”, explică Florin Stamatian. 

 

Potrivit surselor Ziar de Cluj, controlul de la IMOGEN a fost declanșat de o sesizare stufoasă prin care erau semnalate anumite ilegalități în activitatea Insitutului de Cercetare. Urmează ca Ministerul Sănătății să întocmească un raport cu privire la controlul efectuat la Insitutul de Cercetare deținut de deputatul Stamatian. Clinica de Cercetare în Medicina IMOGEN este deținută de Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 6 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 9 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 9 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 10 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 10 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 10 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 11 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 11 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 12 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 12 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 13 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 14 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE