Justitie

Șarpele, Jula și Coco, interceptați în arest preventiv. Bombardierii de la Dej se temeau că pierd mașinile ale căror rate erau achitate de către prostituate. Jula era relaxat

Scris de 34,818

N-avem cum să nu-l menționăm din nou pe procurorul Valentin Urițescu, cel care le-a dat clasă celor de la DIICOT Cluj, scoțând un rechizitoriu impecabil despre cei pe care polițiștii îi apărau ca fiind fără cazier, proxeneții-bombardieri: Cosmin Pop aka Șarpele și Codin Pop aka Coco. Băieții ăștia doi, alături de Lucian Jula, Călin Man și Tudor Vlașin au distrus destinele unor tinere, care s-au lăsat păcălite de ”iubire”, punându-și vaginele la bătaie pentru rate de leasing, apartamente cumpărate în Cluj-Napoca pentru bombardieri și aroganțele acestora în cluburi din oraș sau din capitală. Procurorul arată cum bombardierii le agresau pe tinerele plecate la prostituție, le amenințau și le terorizau, în vreme ce ei înotau în datorii pe care fetele le plăteau din sumele primite în cluburile de prostituție din Europa sau Dubai.

Care este legitimitatea de a publica informații din acest dosar? 

1. Rechizitoriul și procesul fac parte din categoria „informații publice”. Expunerea stării de fapt din acest dosar, sperăm noi, să ajute la combaterea rețelelor de proxenetism, ale căror victime sunt tinere înșelate, bătute, constrânse și șantajate să practice prostituția pentru indivizi periculoși. 

2. Traficul de carne vie cu miile de românce plecate la prostituție în țări străine, ori chiar în diferite orașe din țară, este un subiect de actualitate care a atras atenția inclusiv organelor de cercetare de la nivel european. În România, la ora actuală, sunt sute de tinere de 18-21 de ani care debutează în prostituție, fiind păcălite prin Metoda Loverboy.  

Specialiștii susțin că ‘Loverboy’ este una din cele mai utilizate metode ale traficanților de persoane, în special a recrutorilor, prin care se urmăreste înșelarea victimelor. Proxenetul mizează pe vulnerabilitatea victimei, o manipuleaza, în așa fel încât fata ajunge să creadă că nu mai poate trăi fără el. Traficantul îi da impresia victimei că s-a îndragostit de ea, iar aceasta se îndragostește de el, acceptând să facă orice pentru dragostea sa.

3. Starea de fapt descrisă în acest dosar este o poveste standard în multe rețele de proxeneți. Rețeta e aceeași: recrutorii au mașini de lux și le păcălesc pe victime cu cadouri scumpe și vacanțe scurte în destinații de lux, pentru ca mai apoi să le prezinte situația reală cu datoriile pe care aceștia le au, explicându-le că dacă practică prostituția vor ieși din belea împreună și își vor întemeia o familie.

În materialul următor vă expunem ce regrete au proxeneții când sunt arestați preventiv. 

Anchetatorii coordonați de procurorul Urițescu i-au interceptat pe Cosmin Pop, Codin Pop și Lucian Jula în celula de arest preventiv, după ce aceștia au fost încarcerați în primăvara anului trecut. Din probele depuse la dosar rezultă că cei doi își făceau griji cu privire la mașinile a căror rate leasing le achitau din banii strânși de la prostituate, care au fost puse sub sechestru. 

„În perioada în care au fost reținuți și arestați inculpații au fost supuși unor mãsuri de supraveghere tehnică în celulã. Din datele obtinuțe rezultã cã Pop Cosmin considera că organele judicare știu tot despre activitatea infractionalã și că ar fi bine sá nu dea declarații. Mai mult, Pop Cosmin și Pop Codin admiteau că ar fi bine să fie arestați la domiciliu, întrucât perioada arestării s-ar deduce dintr-o eventuală pedeapsă. De asemenea, cei doi mai vorbesc și de actele pe care trebuie să le faca pentru a nu pierde autoturismele Rolls Royce și Bentley, autoturisme care erau achitate din bani obtinuți de pe urma practicării prostituției de către Pop Cristina și Georgiu Alexandra, pe de-o parte și Vlașin Draga Marina pe de altă parte. Totodată, inculpații arătau că discuțiile privind activitatea infractionalã se purtau pe aplicatia WhatsApp.

Discutând despre relațiile lor cu victimele, Pop Cosmin Sorin îi transmitea lui Pop Codin Iuliu că nu ar putea trăi cu o fată dacă nu au bani, fiindcă ar muri de foame. În aceeasi ordine de idei, Pop Cosmin le transmitea numitilor Pop Codin Iuliu si Rotar Vlad Alexandru că s-a purtat urât cu Georgiu Alexandra și cu Pop Cristina, cu care nu a mai întretinut relații sexuale de ani de zile, motivându-le acestora că sunt curve. Într-o altä discuție Pop Cosmin admitea că el nu are bani de la părinți”, explică procurorul de caz. 

Șarpele lua lumină de la Alex Bodi

Anchetatorii arată că atât Codin Pop cât și Cosmin Pop și-au obținut mașini de lux de la firma de leasing a afaceristului Alex Bodi, ex-soțul Biancăi Drăgușanu, care între timp a fost arestat tot pentru proxenetism. Cosmin Pop era îngrjiorat de faptul că aroganțele sale, achiziția Rolls Royce-ului și stilul său de viață i-ar putea aduce pușcăria, dat fiind că nu avea cum să justifice în fața anchetatorilor de unde a avut bani de ratele la leasing, haine de firmă de zeci de mii de euro și note de plată în cluburile de lux din Cluj-Napoca și București. 

La dosar se arată că Șarpele îi trimitea mesaje audio lui Alex Bodi, prin intermediul cărora își exprima fricile, iar cel din urmă îl asigura că e în siguranță, în vreme ce bunurile nu sunt trecute direct pe el. Ovidiu Cocoș, reprezentantul firmei Josip & Bodi Gold Property (compania lui Alex Bodi) a dat și el declarații în dosar unde a indicat că pentru Rolls Royce-ul Ghost pe care îl conducea Șarpele s-au întocmit acte pe Pop Cristina, însă negocierile și cerințele pentru personalizarea autoturismului s-au purtat cu bombardierul de la Dej. Ulterior, anchetatorii arată că ratele erau plătite de Cristina Pop și Alexandra Georgiu, din banii obținuți de pe urma prostituției.  

Lucian Jula, proxenet ”cu două clase peste” bombardierii de la Dej, dar nu suficient de deștept

Pe incerceptările din celulele de arest preventiv apare și Lucian Jula, un  alt bombardier care se plimbă în mașini luxoase și care deține un service auto. La vremea la care a fost arestat, în primăvara anului trecut, Lucian era căsătorit cu o tânără din Bistrița, care, desigur, practica prostituția în Europa și Dubai. Culmea, femeia a divorțat de acesta după percheziții, iar la audieri a declarat că nu dorește să participe la procesul penal din dosarul proxeneților. Lucian Jula și-a luat câteva măsuri de siguranță pentru a scăpa cu basma curată din activitatea de proxenetism. Nu era fraier ca alde Șarpele sau Coco, astfel încât să aibă pe numele său plăți încasate din activitatea de prostituție a fostei soții. Însă în arest preventiv gândurile-l măcinau cumplit, purtând discuții cu ceilalți co-inculpați despre posibilitatea ca el să fie mutat la Gherla după șase luni sub această măsură. A ieșit printre primii din arest preventiv, fiind reprezentat de avocata Maria Mladin, despre care se cunoștea că are o relație amoroasă cu fratele său. Procurorul de caz arată că Jula avea cunoștințe jurdice avansate și își făcea calcule în baza faptului că și-a acoperit urmele care duceau la faptul că își prostitua propria soție. 

„Aspecte relevante cu privire la vinovăția inculpatului Jula Lucian Dorin sunt rezultate și din perioada în care au fost reținuți și arestați și supuși unor mãsuri de supraveghere tehnica în celulă. în primul rând, Jula Lucian Dorin povestea că Jula Iulia i-ar fi transmis că toate problemele sunt din cauza anturajului și a modului în care cei din anturaj își expuneau nivelul de trai. Astfel, Jula Lucian Dorin admitea că dacă în șase luni de zile nu se finalizează ancheta ar putea fi mutat la Gherla. Apreciez că aceasta conduită arată că el considera că ar putea fi arestat o perioadă lungă de timp în prezenta cauza. Mai mult, Jula Lucian Dorin i-a transmis interlocutorului că a primit bani și i-a și trimis, facând cel mai probabil referire la Jula Iulia. Însă, inculpatul aprecia că aceste împrejurări ar trebui probate și Jula Iulia ar trebui să dea declarații, find sigur că nu ar există posibilitatea probării acestor aspecte. În final, inculpatul transmitea că nu poate nega cel puțin o parte din acuzații. În contextul în care Vlasin Tudor Vasile, Man Augustin Călin și Jula Lucian Dorin povesteau de faptele cercetate și cum s-a ajuns la această anchetă, acesta din urmă era supărat că a fost vizat și el de anchetă, care ar fi pornit de la o plângere a numitei Vlașin Draga Marina. Într-o altă discuție cu Man Augustin Călin, Jula Lucian Dorin arata că nu întelege de ce este acuzat de proxenetism, dat find faptul că Jula Iulia practica prostituția într-o tara în care este legalã aceastã activitate și că numita ar declara că inculpatul nu are nici o legatură cu această activitate și nu i-a dat bani. În același sens, inculpatul a și arătat că lui nu i-a trimis nimic niciodată. În aceeași ordine de idei, în care inculpatul Jula Lucian aprecia că nu se poate dovedi această faptă, îi transmitea lui Vlasin Tudor că doar în măsura în care victima ar spune că s-a prostituat și că i-a dat bani ar fi dovedită fapta. De asemenea, inculpatul Jula Lucian era liniștit intrucât Vlasin Draga nu ar fi declarat nimic cu privire la el, așa cum știa de la avocat. Prin urmare, discuțiile inculpatului Jula Lucian Dorin din perioada reținerii și arestării arată că acesta menționa că era vinovat, dar considera că nu se poate proba, dat find faptul că Jula Iulia nu dădea declarații ori ar fi dat declarații favorabile și nu ar exista tranzacții finaciare care să arate că a beneficiat de sumele de bani câstigate din practicarea prostituției de câtre Jula Iulia. Cu toate acestea, chiar dacă Jula Iulia nu a dat declarații și nu există tranzacții financiare, din mijloace de probá administrate în cursul urmáririi penale este probat că inculpatul Jula Lucian Dorin înlesnea practicarea prostituției în diferite moduri și obținea venituri patrimoniale de pe urma practicării prostituției”, se arată la dosar. 

Citește și: Proxeneții de la Dej, trimiși în judecată. Șarpele, Codin și Jula, printre principalii inculpați din dosar: „Nu am fost curvă când mă f**eau 10 pe zi pentru tine?”

Rămâneți pe Ziar de Cluj pentru a afla cine sunt acești băieți care de la sapă au ajuns la Rolls Royce și articole vestimentare, ori accesorii, de zeci de mii de euro. 

Scurt preview din următorul episod:. Monica Hill ”s-a spart” în ziua perchezițiilor, fiind ingrijorată că soția lui Jula află ca i-a fost acestuia amantă…

Citește și: Proxeneții de la Dej, trimiși în judecată. Șarpele, Codin și Jula, printre principalii inculpați din dosar: „Nu am fost curvă când mă f**eau 10 pe zi pentru tine?”

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Eveniment
  Un cutremur de magnitudine 5,3 a avut loc în județul Arad, la adâncimea de 6,4 km. S-a resimțit în România, Croația, Ungaria și Serbia
 • Acum 10 hours In vizor
  Cum se subminează Educația? Prin prostia disperată a slugoilor puși miniștri. Mediile vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină – proiect
 • Acum 14 hours General
  SE MIȘCĂ ȘI SĂNĂTATEA: Grevă japoneză și miting de protest în Piața Victoriei
 • Acum 14 hours Vocea ta
  Szakats Istvan: ”Dragi bieți useriști. Îmi pare rău că mă repet, dar mă doare. Vă bateți joc de Cluj și de clujeni”
 • Acum 14 hours Politica
  GUVERNUL E DISPUS SĂ FACĂ ORICE, NUMAI SĂ NU DEA SALARII DECENTE PROFESORILOR: Probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă orele nu încep până la finalul săptămânii – a anunțat ministrul Educației
 • Acum 15 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Purtătorul de cuvânt al BOR: ”O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează”
 • Acum 17 hours Eveniment
  POATE, DE DATA ACEASTA, VEȚI FI INTERESAȚI: Municipalitatea lansează în consultare publică stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024
 • Acum 17 hours General
  Se fac înscrieri pentru Evaluarea Națională deși calendarul exemenelor ar putea fi afectat de greva din școli
 • Acum 17 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: ”Un plan de guvernare care a întârziat 10 ani. Să fie primit!”
 • Acum 18 hours Vocea ta
  MUNICIPIUL CARE NU E ÎN CENTRU, NU EXISTĂ! Hai, Măiestrică, într-un exercițiu de PR, de data aceasta util comunității, pune mâna pe coasă (sau pe par) și rezolvă situația
 • Acum 18 hours Politica
  Gabriela Firea anunţă o HG pentru combaterea hărțuirii la locul de muncă: Se întâmplă cazuri revoltătoare
 • Acum 19 hours In vizor
  Banii pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice în Regiunea Nord-Vest s-au terminat în 3 minute
 • Acum 19 hours General
  O maşină hibrid a luat foc în Leghia, judeţul Cluj. În interior a fost găsit un corp carbonizat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE