Rautacisme

Sărim în ajutorul ecologiștilor clujeni și le spunem la ce masă trebuie să cânte pentru a opri ilegalitățile de la Tarnița. Ați auzit de CĂPITĂNIA DEJ?

Poate suna ca un banc, însă Dejul are Oficiu de Căpitănie. Cu căpitan de port cu tot. De ce ne-ar interesa acest aspect bizar?

Pentru că, spun vrăbiuțele noastre, toate oalele pentru neregulile ce se întâmplă la Tarnița se vor sparge în capul lui Viorel Federiga, șeful oficiului de căpitănie. Printre atâtea probleme ale județului, „marinarii” dejeni se bucură de o lipsă de atenție, iar noi vrem să îi aducem în lumina reflectoarelor. Pentru că merită. 

Viorel Federiga e căpitan peste multe mări, până și Barbă Neagră ar fi invidios. Conform datelor oficiale, „șeful Oficiului de Capitanie este responsabil cu supravegherea și controlul navigației civile, începând de la ambarcațiuni mici, bărci, nave de agrement, pâna la poduri de trecere, lacuri și balastiere”. 

Ca fapt divers, căpitănia acoperă șase judete (Cluj, Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj și Mureș) și raspunde de 106 lacuri, printre care și Tarnița noastră. Să mai menționăm că Federiga e la conducere de pe vremea dinozaurilor? 

Astfel, e lesne de înțeles de ce ambarcațiunile cu motor de pe Tarnița nu sunt luate la puricat. 

„Cei de la căpitănia Dej sunt responsabili. Nu iau măsuri, asta se știe. De ce nu iau măsuri? Asta iarăși se poate deduce. Cert e că dacă vreți răspunsuri, de ce este permis ilegal accesul ambarcațiunilor cu motor pe Tarnița, la Dej e cheia”, ne-au transmis, destul de supărate, vrăbiuțele noastre din interior. 

Când vă mai întrebați de ce se dau „dozații” cu skijeturi pe Tarnița, deși e ilegal, ar trebui înainte să-l întrebați pe domnul Viorel Federiga. La el e răspunsul (poate înțeleg și ecologiștii la ce masă trebuie să cânte). Vom urmări cu atenție subiectul, de asta vă asigurăm.

PS: După cum se poate vedea și în acest articol, cei de la căpitănie fac deseori „controale”, însă sursele noastre ne asigură că adevărații PEȘTI MARI sunt lăsați în pace. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *