Justitie

Săptămâna perversiunilor, la Cluj. Fetiță pipăita în gară de un pedofil și un mecanic ce întreține relații sexuale cu o minoră, încă de când tânăra avea 12-13 ani

Procurorii de la Parchetul Judecătoriei Huedin au reușit să îl aresteze pe Mihai Roman, bărbatul care a violat fetele concubinei sale și a încercat să întrețină raporturi sexuale și cu sora concubinei, tot minoră. Însă pe lângă acest caz îngrozitor, duminică seara a fost reținut și un mecanic din comuna Călățele, care întreține relații sexuale cu o minoră, încă de când tânăra avea 12 ani. 

„Bărbatul din Călățele este reținut pentru întreținere relații sexuale cu o minoră. Dosarul se află la noi în lucru și urmează să fie luată o măsură preventivă”, arată prim procurorul de la Huedin, George Pop. 

Potrivit surselor, plangerea penală făcută împotriva mecanicului vine din partea unei rude a victimei. 

Un alt caz vine din zona Gării Cluj-Napoca, unde un pervers prieten cu mama unei fetițe de opt ani s-a prefăcut că are grija pentru câteva momente de copilă. În momentul în care femeia s-a îndepărtat, barbatul a pipăit minora în zonele intime și ulterior pe sub haine. Poliști au fost alertați de către mamă și au intervenit cu celeritate. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, procurorii de la Judecătoria Cluj-Napoca au deschis un dosar penal pe numele acestuia și l-au plasat DOAR sub control judiciar. Întâmplarea s-a petrecut pe 1 august, judecătorii nu au primit nicio propunere preventivă pentru numele agresorului. 

În toate cazurile infracționale, polițiștii pot doar să dispună reținerea pentru 24 de ore a infractorilor, mandatele de arest preventiv sau la domiciliu vin de la procurorul de caz și se aprobă sau resping în instanță. Totodată, procurorul de caz poate dispune, fără a fi nevoit să ceară aprobare de la instanță, plasarea suspectului/inculpatului sub măsura preventivă a controlului judiciar. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *