Reportaj

Șantierul deplorabil al locuințelor sociale de pe Ghimeșului ar mai putea dura încă 22 de luni

Scris de 736

„Finalizarea locuințelor sociale de pe strada Ghimeșului” figurează pe lista principalelor obiective de investiții ale Primăriei Cluj-Napoca pentru perioada 2019-2020. Acest termen limită, 2019-2020, este precizat în anunțurile de pe site-ul oficial al Primăriei și în diversele declarații ale primarului, cu toate că pe panoul informativ de pe șantier este trecută data finalizării construcției: 01.11.2021.

Conform aceluiași panou, construcția blocului de locuințe sociale a început în 1.11.2018, durata de execuție a lucrărilor fiind de 36 de luni.

Pentru un ciot de construcție, așadar, cu parter și 3 etaje, Primăria are nevoie de 36 de luni pentru finalizare, când un privat ar fi ridicat micul bloc de locuințe în doar 6 luni. Constructorul însă, SC Ceconi SRL, pare a se adapta la ritmul ardelenesc al municipalității clujene. În 17 ianuarie 2020, la orele târzii ale dimineții, pe șantier se lucra ca în sistemul public, să treacă vremea, fiindcă până la finalizare mai sunt oricum 22 de luni, nu e nicio grabă!

Cum s-a lucrat până acum se poate vedea cu ochiul liber, nu trebuie să fii inspector în construcții, ca să constați lipsa de respect pentru banul public. BCA-ul folosit pentru pereții exteriori pare a proveni din demolări:

Zidurile sunt strâmbe, sparte, ciobite, cu plăci de BCA lipsă sau poziționate cu spații între, pentru a avea pe unde bate vântul:

Betoniera zace căzută pe fațadă, semn al unei organizări de șantier „impecabile”:

Întreaga clădire stă, de altfel, sub semnul cârpelii și improvizației: un zid de cărămidă, unul de beton, altul de BCA, după o logică arhitecturală greu de înțeles:

Șantierul blocului de locuințe sociale al Primăriei a deranjat încă de la început vecinii de pe stradă. Trotuarele au fost distruse și ocupate cu țăruși, garduri rupte, cu moloz și deșeuri:

Pe fostul spațiu verde a fost turnat beton:

Drumul a devenit o troacă de porci, camioanele ducând noroiul gros pe partea carosabilă:

Muncitorii s-au urcat cu utilajele chiar și peste semnele de circulație:

Imobilul va avea, după finalizare, 12 apartamente de 1 și 2 camere, 2 spații cu funcțiune publică la parter, iar pe parcelă va fi asigurată parcarea a 14 autoturisme. Valoarea estimată a investiției, conform referatului din 2017 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, este de aproape un milion de euro.

Când vă plătiți anul acesta taxele și impozitele la Primărie, amintiți-vă că și aici sunt banii dumneavoastră:ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 6 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 11 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 23 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 1 day In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 1 day Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 1 day In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 2 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 2 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 3 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE