Mobilitatea urbană este doar un concept frumos pe care administrația-l rostogolește fără un minim de viziune: trotuarul de pe strada Hermann Oberth s-a transformat în parcare în toată regula, astfel încât pietonii sunt nevoiți să își facă loc printre mașini. Dacă urmărim măsurile implementate de administrația locală constatăm preferința pentru demolare a garajelor, pentru desființarea locurilor de parcare, precum pe Bdul Nicolae Titulescu, unde trotuarul a devenit o veritabilă parcare, câtă vreme Primăria Cluj-Napoca se laudă cu crearea noilor locuri de parcare.
Din păcate, chiar în buricul târgului, pe strada Hermann Oberth, situată în imediata apropiere a Bdului Eroilor, nici țipenie de polițist local. Trotuarele sun pline ochi de mașini, iar pietonii sunt pe nicăieri. Lipsa de viziune a administrației locale în privința fluidizării traficului, a eficientizării circulației și a protecției pietonilor este egală cu zero.
În schimb, periodic, diverși reprezentanți ai Primăriei, fie că ne referim la viceprimarul Dan Tarcea, fie că ne amintim de city managerul Gheorghe Șurubaru, propun soluții miraculoase pentru viitor, promit înființarea de noi parcări, plasând aceste proiecte într-un viitor incert, câtă vreme pietonii sunt dați dispăruți chiar în centrul orașului.
Despre ce pietonalizare poate fi vorba în contextul în care Primăria refuză să vadă realitatea mobilității inumane chiar din centrul orașului?
Ca în imaginile de mai jos.
Sunt mamele cu copii în cărucior în siguranță printre mașini, întrucât au fost deposedate de trotuar? Nu vă obosiți să răspundeți.
Asemenea ilegalități au loc chiar în centrul orașului sigur, Cluj-Napoca, fiind rezultatul direct al lipsei de viziune și capacitate administrativă.
După mintea slujbașilor din Primărie, parcarea de pe strada Hermann Oberth este una „legală”, iar conducătorii auto plătesc bani grei pentru staționarea pe trotuar.