Din oras

Șantierul de pe Universității: PE CE CHELTUIM BANII PUBLICI? Pavajul de pe trotuar, înlocuit la nesfârșit

Scris de 553

Strada Universității se transformă. Deocamdată ar fi vorba de trotuare. Pavajul din plăci de beton, încă funcțional și bine încadrat în peisaj, este înlocuit cu noi dale de beton. Care este rostul acestor lucrări nici administrația locală nu pare să știe. O „modernizare” inutilă prin care sunt tocați banii clujenilor. Nu că n-ar mai fi rămas în Orașul Comoară străzi impracticabile ori străzi unde trotuarele lipsesc pur și simplu, vezi străzile Constantin Brâncuși și Romul Ladea, vezi strada Borhanci, unde pe o singură direcție de mers este închipuit un trotuar îngust, impracticabil, iar pe cealălalt sens de mers trotuarul este inexistent.

CITEȘTE ȘIBORHANCI: imagini dintr-un cartier uitat FOTO&VIDEO

strada Universității

trotuarul este transformat în șantier

Bine, am înțeles orgoliul administrației locale de a se concentra exclusiv pe zona centrală.

Acest aspect n-ar fi deloc nou. Cartierele Clujului, cu problemele lor specifice, sunt reluate din 4 în 4 ani și cam atât.

Pavajul actual, unul funcțional, este înlocuit

Ce este în neregulă cu acest pavaj?

Revenind la strada Universității, putem constata împreună că înainte de a se fi apucat de modernizat strada Kogâlniceanu, administrația locală a început cu stângul, tocând bani din bugetul public pentru înlocuirea dalelor de beton de pe unul din trotuarele străzii Universității. 

Șantierul de pe trotuar

Sau trotuarul transformat în șantier

Dacă vă veți uita cu atenție în zonă, veți observa că întregul perimetru, cu trotuare cu tot, are un anumit pavaj din plăci de beton încă funcțional. 

Prin urmare, putem bănui că înlocuirea pavajului existent cu altul, nu neapărat mai bun sau mai arătos, ci chiar inutil, se va extinde și pe strada Kogâlniceanu, în fața sediului Universității Babeș-Bolyai. 

Care este scopul acestor lucrări? Din câte se pare, Primăria Cluj-Napoca nu are prea mult habar în acest sens, întrucât pe site-ul instituției trebuie să scrolezi bine pentru a obține informații în acest sens. 

Modernizare străzi 9-13 septembrie 2019

Culmea, la secțiunea „Întreținere străzi nemodernizate”, nu figurează nici un proiect, nici o lucrare în derulare. Cum ar veni, altă treabă nu mai avem în Cluj-Napoca decât înlocuirea dalelor existente cu altele în plin centru al orașului.

Semn că aici se lucrează. 

Urmează iarăși un anunț bombastic pe pagina de Facebook a edilului clujean cu lucrări inutile? Cel mai probabil, da. 

La secțiunea „Reparații și întreținere străzi, alei și trotuare”, strada Universității nu se regăsește. Dar lucrările continuă în teren. 

Să facem, să fie. Bani publici sunt. 

Nu sunt, în schimb, trotuare. Nu este, de altfel, nici curățenie. 

Nu poți decât să te întrebi, retoric, cum Bdul Eroilor poate fi atât de mizerabil, fără ca nimeni din administrația locală să observe mizeria care colcăie pe străzi și cu care cetățenii s-au obișnuit deja?!

Dar, noile lucrări de înlocuire a dalelor de beton de pe trotuarul străzii Universității, asta da, se poate.

De ce să nu prăduim, spălăm, murdărim, bani publici? 

Nu sunt bani pentru spitalele clujene. Dar pentru centrul orașului, pe unde mai trece autoturismul primarului, sunt bani. 

Bani sunt. Pentru lucrări inutile. 

Pietonii își fac loc cum pot

S-au obișnuit deja fără trotuare

 

  

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 40 mins Rautacisme
  A fost desființată o tabăra ilegală în Parcul Est. Administrația locală îi roagă pe clujeni să patruleze în locul Poliției locale care este pusă la îngrășat, să-și merite ”Prima de Osânză”
 • Acum 2 hours Justitie
  Bode vs UBB Cluj-Napoca începe cu o amânare
 • Acum 3 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 3 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 4 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 4 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 4 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 4 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 5 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 5 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 6 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 6 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
Citește și...
NOROC DE CACAO Din oras

Rahat românesc, ultimul răcnet

Nouă atracție în centrul orașului Cluj-Napoca pe strada Dávid Ferenc! În apropiere de magazinul Sora, […]

Recomandările redacției
TOP CITITE