Din oras

Șantierele Clujului sunt în grafic, dar centura metropolitană s-a împotmolit – Boc: „Întrebați-i pe proiectanți. În afară de amenințarea cu sancțiuni, amenințarea cu clujenii, cu oprobriul public – nu am altceva la dispoziție”

Scris de 923

Reprezentanții autorităților susțin că toate șantierele din Cluj sunt «în grafic», însă proiectul centurii ocolitoare, aflat de 3 luni în prelungiri, întârzie. Centura împotmolită a Clujului îl irită până și pe Emil Boc.

Clasic-ardelenește, Primăria arată cu degetul spre proiectanții clujeni, neasumându-și tergiversarea proiectului de realizare a centurii Clujului.

Din păcate, proiectul centurii metropolitane nu a primit finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), chiar dacă Primăria lui Boc s-a aflat în #echipa câștigătoare a lui Florin Vasile Cîțu.

Guvernul PNL-ist preconiza finanțarea proiectului centurii clujene prin Programul operațional de transport, însă deschiderea call-urilor de finanțare este așteptată abia din vara lui 2022. Deocamdată, centura metropolitană Cluj rămâne fără finanțare.

Întrebat în privința proiectului centurii clujene, Emil Boc a răbufnit:

„Întrebați-i pe proiectanți.

Vă dau numele lor, firmele care lucrează de la Cluj.

Eu nu pot lucra în locul lor. Le-am plătit la zi tot.

Întrebați-i pe ei”, a reacționat Emil Boc, evident iritat de subiectul centurii împotmolite a Clujului.

„Mie îmi crește tensiunea la cifre cu doi, de când discut cu ei pe această temă.

Pentru că în afară de amenințarea cu sancțiuni, amenințarea cu clujenii, cu oprobriul public – nu am alte modalități la dispoziție.

Nu spun că nu au făcut o treabă execelentă până acuma, dar nu au făcut-o la timp”, a adăugat Emil Boc.

CITEȘTE ȘI: BOC: Centura metropolitană este prioritatea majoră a anului în care trăim. Proiectul a evoluat de la 150 la 800 de milioane de euro, de la drumuri cu o bandă la drumuri cu două benzi

Proiectul centurii ocolitoare a Clujului a fost evaluat la cca 800 de milioane de euro. Până va deveni realitate, este foarte probabil ca bugetul necesar acestui obiectiv de investiții să sară de 1 miliard EUR.

Din păcate, proiectul are o întârziere de 3 luni de zile, iar termenul limită al proiectului este martie 2022.

În continuare este necesară obținerea acordului de mediu, iar ulterior a avizului de la ministerul Transporturilor, avizul comisiei interministeriale, aprobarea studiului de fezabilitate și lansarea licitației. 

Estimarea optimistă a autorităților este că anul acesta ar putea fi lansată licitația de proiectare și execuție a centurii metropolitane. 

Execuția propriu-zisă a lucrărilor ar putea rămâne pentru 2023-2024 în funcție de modul în care se vor derula etapele, cu eventuale contestații în cazul licitației. 

Proiectul Centurii Metropolitane este dezvoltat de asocierea EXPLAN (lider de asociere), CADSIL SRL – TRANSINVEST BUDAPEST kft. –SPECIÁTERV  ÉPITOMÉRNOKI kft.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 18 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 20 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 22 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 23 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 24 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 1 day Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 2 days Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE