Necategorizat

Sanii si exercitiile postnatale

Numeroase femei sunt nemultumite de forma sanilor dupa o sarcina. De asemenea, se tem ca orice exercitiu care determina balansari in sus si in jos ale sanilor vor face pieptul sa atarne. Dar exercitiile va vor ajuta sa aratati si sa va simtiti mai bine.

 

 

 

Sanii sunt formati din numeroase glande care produc laptele, inconjurate de tesut conjuctiv si grasime. Fiecare femeie are diferite cantitati de grasime sau tesut glandular, de aceea sanii sunt atati de diferiti. Glandele sunt formate din 15-25 de lobuli, inconjurati de grasime, care determina proeminenta sanilor. Tesutul mamar este sustinut de ligamente, care pornesc de la peretele toracelui la piele.

 

 

In fiecare luna a anilor fertili, sanii dvs. cresc in volum atunci cand un ovul este eliberat (ovulativ). Daca ovulul este fecundat, nivelul estrogenilor creste, ceea ce duce la inceperea acumularii grasimii la nivelul sanilor. La sfarsitul sarcinii, sanii sunt aproape de doua ori mai voluminosi fata de normal.

 

 

In timpul alaptarii, sanii raman mariti, dar, o data ce copilul este intarcat, tesutul glandular se micsoreaza si sanii vor reveni la dimensiunea initiala. Dupa nastere, sanii vor fi mai cazuti, deoarece ligamentele de sustinere au fost intinse din cauza nivelului crescut de hormoni si cresterii volumului sanilor. Ligamentele au o capacitate limitata de contractie, iat pielea nu isi revine.

 

 

E bine sa stiti, daca alaptati:

 

 

–    incercati sa alaptati copilul inainte de efectuarea exercitiilor;
–    purtati un sutien potrivit pentru exercitii (sau doua), si nu un sutien pentru alaptare;
–    consumati multa apa, pentru a evita deshidratarea;
–    exercitiile dificile pot afecta calitatea (gustul) laptelui.
–    Folositi tampoane pentru sani, care vor absoarbe orice scurgere.

 

 

In afara de chirurgia plastica, nu prea sunt metode care sa modifice forma sanilor. Cum nu sunt facuti din tesut muscular, exercitiile nu le vor modifica forma sau marimea. Oricum prin intarirea pectoralilor, care sunt muschii anteriori ai toracelui veti avea un suport ferm pentru sustinerea sanilor.

 

 

Dezvoltarea flexibilitatii spatelui, umerilor si abdomenului va ajuta sa aveti o pozitie corecta, care scoate sanii in afara si ii tine ridicati. Mai puteti preveni coborarea sanilor purtand un sutien potrivit, de calitate, care da forma si defineste sanii. De asemenea trebuie sa purtati un sutien adecvat in timpul antrenamentelor.

 

 

Sutienul pentru exercitii este diferit fata de cel obisnuit. Sutienul normal ridica si evidentiaza sanii, pe cand cel pentru sport ii aplatizeaza si astfel reduce miscarrea sanilor.

 

 

Atunci cand efectuati exercitii care determina saltarea sanilor, purtati cel mai mic sutien pentru exercitii in care incapeti. Daca aveti sanii mari, purtati doua sutiene pentru sport, unul peste altul. Puteti chiar sa purtati un tricou stramt deasupra lor. Cu cat veti aplatiza mai mult sanii, cu atat va veti simti mai bine. Daca sfarcurile sunt sensibile, puneti plasturi deasupra lor.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *