Editorial

„Salvarea țării” este despre „jefuitul țării”

Bag seama că cea mai mare plăcere a politicienilor noștri e să îmbine utilul cu plăcutul. Să „salveze țara” și să „jefuiască țara”. Când un partid e la guvernare o jefuiește, când e în opoziție sare să o salveze. Asta cu „jefuitul țării” le reușește mereu, le iese de minune. Aia cu „salvarea țării” nicicum. Dar e de mirare? Cum să le iasă lor „salvarea țării”, când, de fapt, ar trebui să o salveze de ei înșiși?

Vă amintiți cum ne chemau Iohannis, PNL și USR să-i votăm, să „salveze țara” de PSD? Iaca, au salvat-o de ne-am… pe noi. Ba, socotindu-se Iohannis și Cîțu că nu era îndeajuns de „salvată”, le-a venit ideea s-o mai „salveze” o dată, așa că au îmbrâncit USR în opoziție. Din opoziție, USR a chemat partidele surori de suferință să „salveze țara” cu o moțiune de cenzură. N-a fost să fie, că s-a opus PSD. Cum adică să „salveze țara” USR, după ce au fost complicii PNL? Așa că au zis pas și, mai apoi, au vârât ei moțiunea. Și le-a ieșit, dar de salvat au salvat un d-ăla maro.

Așa se face că, de-atunci încoace, asistăm la un balamuc în toată legea. Toți vor să ne salveze. Care mai de care. Toți cu toți și nici unul cu nici unul. Nimeni nu mai pricepe nimic.

Dar, oricum am da-o, oricum am suci-o, până la urmă tot prost o să ieșim. Noi, nu ei. Noi, muritorii de rând, nu ei, politicienii și asistații de partid. Noi, ăia trași la față, care întindem de salariu de la o lună la alta, nu ei, ăia cu bujori în obrăjori, care câștigă de nu mai știu ce să facă cu banii. Până la urmă, să fim realiști, „salvarea țării” este despre „jefuitul țării”. Despre nimic altceva.

Ca să vă lămurți, citiți numai pe strictsecret.ro articolul lui Liviu Alexa, „Top 50 cei mai bine plătiți sinecuriști ai României! Insectarul pilelor politice care se îmbogățesc pe spatele românilor”. Toți, plătiți de la buget. Toți, oamenii partidului. Că-s ai PSD, că-s ai PNL… tot aia (ăla) e.

Citiți și vă cruciți, așadar. Luați un distonocalm și citiți despre cei mai nesătui dintre pământeni, ca să-l parafrazez pe Marin Preda. Se sparie gândul, nu alta. Să vă stârnesc curiozitatea: Locul întâi este ocupat de Traian Halalai, șeful EximBank, cu 22.000 de euro pe lună. De pe locul 50, mai „modest”, Radian Tufă, directorul Registrului Auto Român, cu 4.600 de euro pe lună, precis că se uită supărat la cât încasează ăia de deasupra lui și zice că n-a avut noroc în viață.

Da, despre asta e vorba: Toți vor să „salveze țara” împreună, dar să „jefuiască țara” de unii singuri. Vorba lui Liviu Alexa: „Câștigă enorm, dar le mai trebuie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *