Anchete

Polițiști locali din Cluj Napoca i-au rupt mâna unui cerșetor. Apoi l-au mituit cu 500 de lei ca sa tacă din gură

Scris de 913

Un caz grav arată comportamentul abuziv al unor polițiști de la Poliția Locală, din subordinea Primăriei Cluj Napoca, potrivit foaiatransilvana.ro.

O filmare care se află în posesia redacției Foaia Transilvană arată doi bărbați, care sunt polițiști locali. În imagini se poate vedea și o persoană fără adăpost, un cerșetor care este plătit de cei doi cu bani.

Ei bine, povestea arată cum se mușamalizeză un caz grav. Cei doi oameni ai legii îi dau cerșetorului 500 de lei. Motivul este ca acesta să uite de orice reclamație și dosar penal care ar putea fi deschis după ce i-a fost ruptă mâna. Totul se petrece pe peronul Stației CFR Cluj Napoca.

Cazul s-a aflat și în atenția Poliției Cluj Napoca, dar a fost mușamalizat cu brio. Noi cunoaștem identitatea celor doi polițiști locali, dar nu o vom face publică decât după ce vom primi răspunsul de la autoritățile competente.

Ce s-a întâmplat

Cerșetorul, pe numele său Ispas, a venit în Cluj Napoca cu intenția de a cerși. La un moment dat, acesta a fost depistat de doi polițiști locali, în civil, și dus la Sediul Primăriei Cluj din Piața Unirii. Acolo, unul dintre cei doi polițiști locali l-a lovit cu un baston de mai multe ori. Una dintre lovituri a fost peste mâna dreaptă, care s-a și fracturat.

Sursele noastre spun că scena violentă a fost filmată de camerele de luat vederi amplasate în curtea sediului de la Taxe și Impozite Locale. Cu toate astea, în momentul în care s-au cerut imaginile, șefii de la Poliția Locală Cluj Napoca au comunicat că nu sunt imagini.

După incident, bătrânul cerșetor a fost dus cu duba Poliției Locale Cluj la una dintre ieșirile din oraș, unde a fost abandonat. Un șofer l-a văzut și a stat de vorbă cu Ispas și așa a aflat o poveste din care rezulta că a fost bătut de polițiștii locali. Omul a sunat la 112, iar o ambulanță l-a transportat la UPU Cluj. Medicii au constat că are o mână ruptă și că a fost victima unei agresiuni și au chemat poliția.

La fața locului, adică la UPU Cluj, s-au prezentat polițiștii de la Secția 1 de Poliție Cluj Napoca. Ancheta a fost preluată de un agent al poliției naționale, al cărui nume îl vom dezvălui la momentul respectiv. Există indicii temeinice că agentul a făcut parte din planul de mușamalizare a cazului.

Urmărit până în gară

Cerșetorul Ispas a fost transportat de la UPU Cluj la Clinica de Ortopedie Cluj, unde a primit îngrijiri medicale. Soția agresorului este asistent medical de profesie și s-a interesat când anume victima va fi externată.

Așa se face că la momentul ieșirii din spital, cei doi polițiști locali care apar pe filmare l-au urmărit și au ajuns în stația CFR Cluj. Acolo, pe o bancă, cerșetorul Ispas a fost acostat de cei doi polițiști locali.

Unul dintre ei, agresorul, i-a dat suma de 500 de lei. ”Iei, nu te tot uita. Numără-i acolo”, îi spune polițistul agresor, în timp ce îl îndeamnă pe Ispas să numere banii.

La întrebarea victimei, ”amu să văd ce fac cu mâna asta”, al doilea polițist local răspunde: ”aia trece. cumpărăm noi o cremă că tătă lumea și-o rupt mâna”.

Interesul mare al celor doi polițiști locali era de-al pune pe Ispas să semneze un acord că nu mai are pretenții de la ei. De fapt, era un acord prin care cerșetorul înțelegea să nu mai depună nicio reclamație penală împotriva celor doi.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours General
  Copilă de 15 ani din Florești, căutată de familie. Dacă aveți informații sunați la 112
 • Acum 6 hours Din oras
  FIRMA CARE AMENAJEAZĂ MALURILE SOMEȘULUI a izbutit o nouă poluare cu ulei a apei în Cluj-Napoca. ABAST tace chitic, ei au problemele lor: cu numiri politice, cu sechestrări de persoane, cu mușamalizări de poluare voluntară…
 • Acum 7 hours Politica
  Marcel Ciolacu denunţă specula băieţilor deştepţi din energie: “România și-a vândut toată producția de energie pe 2022 (…) S-a dat la 200 -300 de lei!”
 • Acum 7 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță remanierea miniștrilor: “Se va face! Voi avea o discuție cu premierul”. Ciolacu nu a negat că vizați ar fi miniștrii Virgil Popescu sau Vasile Dîncu
 • Acum 7 hours Sanatate
  Sunt cu peste 5.000 de cazuri de COVID-19 mai multe decât în ziua anterioară. Clujul e în top
 • Acum 8 hours Politica
  Vasile Dîncu, despre posibila sa remaniere: “Fals!”
 • Acum 8 hours In vizor
  LĂCOMIA BĂNCILOR CRITICATĂ DUR de către Mugur Isărescu: “Au sărit calul și au dus ROBOR-ul peste dobânda-cheie. Au suprareacționat”
 • Acum 10 hours Editorial
  Alianța Vestului n-a fost altceva decât un mare fâs electoral cu ZERO realizări. Dar foame bolnăvicioasă de imagine a lui Emil Boc ne-a costat 165.000 EUR/an? Ne-a costat
 • Acum 10 hours General
  FURĂ ŞI FUGI: 27.000 de lei, în 25 de minute, atât a crezut că face un tânăr care a dat o spargere în Cluj. Visul s-a terminat cu cătuşe
 • Acum 10 hours General
  Peste 90% dintre clujeni s-au recenzat. Să vedem cu câţi poliţişti locali rămâne Emil Boc, să le dea SPOR DE OSÂNZĂ
 • Acum 13 hours Eveniment
  Un camion a luat foc în Dumbrava, pe cel mai periculos drum din Cluj, DN1E60
 • Acum 13 hours In vizor
  De ce îndeamnă Rafila ”pe toată lumea” să își ridice pastilele de iod de la farmacie. Că a dat o ”comandă” de 30 de milioane de euro la Antibiotice Iași și nu are cum să o distribuie populației
 • Acum 14 hours In vizor
  O asociere dintre STRABAG SRL, desemnată drept ”firmă penală” în mass media română și veșnic abonată la banii statului și GEIGER TRANSILVANIA SRL, firma de casă a fostului primar Iohannis, a primit contractul de peste 420 milioane de lei pentru 15 km. de autostradă între Cheţani şi Câmpia Turzii
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE