Analiza

Salariul lui Ionuț Rusu, directorul Sălii Polivalente a crescut în fiecare an până a ajuns la 9.000 lei/lună în timp ce societatea pe care o conduce a mers pe pierdere ani la rând

Scris de 281

Firmele cu capital exclusiv de stat sunt conduse de obicei de sinecuriști care încasează salarii mari plătite din bani publici. De cele mai multe ori, șefii de societăți de stat mai mult mimează munca, dar bineînțeles că se întâmplă să existe și directori harnici, dedicați care reușesc să aducă profit serios companiilor pe care le conduc. Ziar de Cluj analizează activitatea și salariile șefilor firmelor de stat din județul Cluj.

Ionuț Rusu este directorul Sălii Polivalente (BT Arena, numele actual al Sălii Polivalente) încă din 2014 de când a fost înființată societatea care administrează sala. Despre el știe toată lumea că a fost numit pe criterii politice și a fost păstrat în funcție deși societatea pe care o conduce a înregistrat pierderi ani la rând. În plus, a fost implicat în scandaluri, el fiind protagonistul unor agresiuni fizice asupra subordonaților săi. Cel mai recent scandal vizează cumpărarea de haine de firmă din bani publici și deși DNA a intrat pe fir, Ionuț Rusu s-a ales cu o mustrare din partea primarului Emil Boc.

Citește și: 

Protejatul lui Boc, Ionuț Rusu, șeful Sălii Polivalente, a lovit alaltăieri un subordonat provocându-i traume în zona craniului. De ce acceptă Boc o asemenea rușine de manager? Rusu: “Tiriac s-a aruncat singur pe jos!”

Ionuț Rusu a fost sancționat doar cu 10% din salariu/3 luni după achizițiile scandaloase din bani publici de la Sala Polivalentă: „Această problemă nu mai există nici faptic, nici scriptic”. Tarcea: Nu discutăm de un prejudiciu

La aproape un an de la achizițiile scandaloase făcute de conducerea Sălii Polivalente în plină pandemie, Ionuț Rusu (PNL) demisionează din funcția de consilier județean

Averea sa nu este deloc mare, dar are un salariu bun. Conform declarației de avere completată în 2021 (deci aferentă anului 2020), Ionuț Rusu a încasat un salariu anual de 108.000 lei de unde rezultă un venit lunar de 9.000 lei.

Salariul lui Ionuț Rusu a crescut foarte mult în cei opt ani de când ocupă această funcție:

 • De exemplu, în 2015 avea un salariu de 32.784 lei/an, adică 2.700 lei/lună.
 • În anul 2016, salariul i s-a majorat la 44.932 lei/an, adică 3.744 lei/lună.
 • Un an mai târziu, Ionuț Rusu s-a bucurat de o nouă majorare de salariu și a ajuns la un venit anual de 52.210 lei/an, adică 4.350 lei/lună.
 • În anul 2018, salariul lui Rusu ajunsese la 82.194 lei/an, adică 6.850 lei/lună.
 • În 2019, Ionuț Rusu câștiga 108.000 lei/an, adică 9.000 lei/lună. Acest salariu s-a menținut și în 2020.

În declarația de avere a lui Ionuț Rusu mai figurează un apartament de 55 mp în Cluj-Napoca, achiziționat în 2019. Mai are și un autoturism marca BMW, an fabricație 2015, dobândit prin cumpărare.

În același document sunt menționate și două conturi de economii: unul în valoare de 33.000 lei și unul în valoare de 51.600 euro.

Dacă salariul lui Ionuț Rusu a crescut în fiecare an, nu s-a întâmplat același lucru cu profitul societății pe care o conduce.

Din 2014 până în 2017, Sala Polivalentă a fost constant pe pierdere. În 2014 avea pierderi de 61.700 euro, în anul 2015 a declarat pierderi de peste 373.000 euro, în 2016 pierderile au fost de peste 160.000 euro, iar în 2017 valoarea pierderilor s-a ridicat la 145.300 euro.

În 2018 a avut profit de peste 352.000 euro, iar în 2019 profitul a fost de 447.000 euro.

În contextul pandemiei de COVID-19 care a adus cu sine anularea evenimentelor artistice și sportive, Sala Polivalentă a ajuns din nou pe pierdere. Astfel, în 2020, societatea a declarat pierderi de 10.600 euro.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 20 hours Justitie
  Fosta iubită a rapper-ului Mob Trap rupe tăcerea. Cum a ajuns tânăra să ceară ajutorul polițiștilor după ce cântărețul a amenințat-o cu moartea
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Nu au auzit de GDPR! O întreprindere publică cu acționar majoritar Consiliul Local Huedin a publicat pe site datele personale ale tuturor acționarilor
 • Acum 23 hours In vizor
  Calitatea vieții, tot mai scumpă la Cluj! „Inflația” prețurilor apartamentelor a depășit creșterile salariului mediu real
 • Acum 23 hours Sport
  Chipciu rămâne la Cluj: a semnat cu rivala Universitatea!
 • Acum 1 day De cartier
  În sfârșit, un șantier pe care se muncește! La podul Porțelanului, așteptat de ani de zile, lucrările avansează zi de zi
 • Acum 1 day Cooltura
  Teatrul Național Cluj a reușit să îl upgradeze pe Caragiale cu o nouă „Scrisoare pierdută” actuală, muzicală, smart
 • Acum 1 day Justitie
  RECIDIVISTUL Mobi Trap fusese chemat la politie pentru ordinul de protectie pe care l-a cerut fosta lui iubita! Huliganul a fost condamnat si pentru talharie in Bucuresti!
 • Acum 1 day Eveniment
  A murit Leluț Vasilescu, membru al trupei Compact
 • Acum 1 day Politica
  Un fel de: ”Guvernul a anunțat că nu sunt motive de creștere a prețurilor, de aceea ele vor crește fără motiv” – Premierul Ciucă, despre creșterea prețurilor: ”Putem să ne întindem atât cât ne este plapuma”
 • Acum 1 day General
  Vasile Goja, judecător în cadrul Secției Penale a instanței de apel clujene, a solicitat eliberarea din funcţia de magistrat prin pensionare
 • Acum 2 days Eveniment
  Moment istoric: Consiliul European acordă statutul de candidate la aderarea la UE pentru Ucraina și Republica Moldova
 • Acum 2 days In vizor
  POLIȚIESTAN: Cu deficit uriaș de medici și profesori, Guvernul angajează mii de… polițiști
 • Acum 2 days Politica
  USR-istul Benga și-a găsit un nou REPER în viață: Dacian Cioloș
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE