Analiza

Salariul de boier pe care îl încasează din bani publici Marius Călin Sabo, directorul pieței en gros din Dezmir

Firmele cu capital exclusiv de stat sunt conduse de obicei de sinecuriști care încasează salarii mari plătite din bani publici. De cele mai multe ori, șefii de societăți de stat mai mult mimează munca, dar bineînțeles că se întâmplă să existe și directori harnici, dedicați care reușesc să aducă profit serios companiilor pe care le conduc. Ziar de Cluj analizează activitatea și salariile șefilor firmelor de stat din județul Cluj.

Marius Călin Sabo este directorul Centrului Agro Transilvania SA, aflată în subordinea Consiliului Județean. Conform declarației de avere aferentă anului 2020, el încasează un salariu lunar de 13.500 lei, ceea ce înseamnă că în urmă cu doi ani a obținut din salarii 162.162 lei.

Tot la capitolul bani, el a menționat mai multe conturi bancare, în care sunt depozitați 136.000 lei, respectiv 40.000 euro.

El a notat în declarația de avere și împrumuturile pe care le-a acordat propriei firme și părțile sociale pe care le deține la diverse firme.

Directorul Centrului Agro Transilvania deține, împreună cu soția, patru terenuri în intravilanul municipiului Gherla.

Tot în Gherla, Marius Călin Sabo are o casă de locuit de 130 mp, dobândită prin cumpărare și două apartamente de 77 mp în Gherla, dobândite prin cumpărare.

În declarația de avere mai figurează și un autoturism Mini Cooper, an fabricație 2013.

Centrul Agro Transilvania SA Dezmir a fost înființată în 2004 și are obiect de activitate închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate și intermedieri în comerțul cu materii prime agricole, animale vii, materii prime textile și cu semifabricate.

Compania are următorii asociați: Consiliul Județean Cluj (55%), Consiliul Local Apahida (15%), Consiliul Local Câmpia Turzii (8%), Consiliul Local Câmpia Turda (8%), Consiliul Local Dej (8%), Consiliul Local Huedin (3%), Consiliul Local Câmpia Gherla (3%).

Din Consiliul de Administrație fac parte următorii: Emil Luca, Marinela Corina Cozea, Aurel Roșianu, Marinela Moldovan, Bella Attila Biro.

Conform ultimelor date disponibile, Centrul Agro Transilvania SA a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 983 mii euro, a declarat un profit net de aproape 202 mii euro și a avut un număr mediu de 28 de salariați.

În 2019, compania a rulat venituri totale de peste 950 mii euro, a declarat profit net de 155 mii euro și un număr mediu de 30 de salariați.

În primii patru ani de activitate, compania Consiliului Județean a avut zero profit, în al cincilea an a declarat pierderi de 27 mii euro. În următorii ani a avut profit care a variat între 32.800 euro și aproape 202 mii euro (profitul din 2020).

Prin intermediul SC Agro Transilvania SA, Consiliul Judeţean pune la dispoziţia clujenilor cea mai modernă piaţă de gros şi en-detail din judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *