Din oras

Salarii mai mici decat minimul legal la Spitalul CFR din Cluj

Scris de 1,965

6 infirmiere de la Spitalul CFR din Cluj se plang ca au salarii mai mici decat stipuleaza legea. Angajatele unitatii medicale spun ca salariul de incadrare e cu aproape 200 de lei mai mic decat salariul minim brut garantat de Guvern. Sindicalistii din sanatate arata ca majorarea salariala se calculeaza in functie de salariu, nu de baza salariala la care fac referire infirmierele.

Salarii mai mici decat prevede legea, in Spitalul CFR din Cluj-Napoca. Infirmierele sustin ca au salarii de 681 de lei, mai mici cu 200 de lei decat salariul minim garantat de catre Guvern. Cu toate ca au facut, pana acum, doua cereri de marire de salariu, femeile spun ca nu au fost bagate in seama de catre conducere.

“La Spitalul Clinic CF Cluj salariul de incadrare este de 681 lei chiar daca in Monitorul Oficial din 15.11.2013 a fost publicata Hotararea de Guvern nr. 871 care stabileste salariul minim brut pe tara garantat in plata de 850 lei. Am facut de doua ori cereri de marire de salariu, ne-am adresat sindicatului sa ne acorde sprijin si nimeni nu ne da nici macar un raspuns in scris asa cum ne-a pretins conducerea noua sa ne adresam”, spune Mariana G., o infirmiera care lucreaza in institutia medicala.

In replica, directorul medical al Spitalului CFR din Cluj-Napoca, Calin Vlad a spus ca angajatele vor primi un raspuns curand. Despre marirea salariilor, nimeni nu stie nimic. Oficialii institutiei medicale au explicat ca intarzierea raspunsului pentru infirmiere se datoreaza schimbarii directorului economic al institutiei medicale.

“Si noi suntem revoltati de salariile mici ale infirmierelor. Urmeaza sa le dam un raspuns in aceste zile, in care le vom spune solutia”, a precizat directorul medical al Spitalului CFR din Cluj-Napoca, medicul Calin Vlad.

Pe de alta parte, Legea salarizarii din sistemul medical se aplica diferit, dupa cum explica sindicalistii. Astfel, cei 681 de lei reprezinta baza salariala de calcul, nu salariul, la care se adauga sporul de vechime, primele de stabilitate si sporul de preventie de 11%. In acest mod, salariul minim nu e de 850 de lei, ci poate fi mai mare.

“Cei 681 de lei reprezinta baza de calcul sporuri, asa apare pe fluturasul de salarii. La ea se mai adauga alte sporuri si prime, care depasesc salariul minim de 850 de lei. (…) Problema e ca se aplatizeaza salariile. O asistenta cu 7 ani de experienta va ajunge sa castige salariul minim de 850 de lei, la fel ca o asistenta incepatoare. Lucrurile se complica si mai mult de la 1 iunie, pentru ca un medic va ajunge sa castige tot 850 de lei salariu minim ca si un muncitor necalificat”, a explicat vicepresedinta sindicatului Sanitas Cluj, Maria Bizo.

Oficialii Sanitas Cluj au aratat ca, din 1 iunie, angajatii din sistemul medical vor ajunge sa isi piarda toate sporurile de vechime.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 2 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 2 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 3 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 3 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 3 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 3 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 4 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 5 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 5 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
 • Acum 5 hours Straineze
  CU BĂŢUL PRIN GARDUL NAŢIONALISMULUI DE JOASĂ SPEŢĂ: Federația de Fotbal de la Budapesta susține că a primit permisiune de la UEFA de a folosi pe drapeluri simbolul Ungariei Mari la partidele naționalei maghiare
 • Acum 5 hours In vizor
  Federația națională a părinților cere măsuri urgente pentru combaterea consumului și traficului de droguri în rândul tinerilor: Ministerul de Interne și Agenția Antidrog să își regândească sistemul de combatere, prevenție, intervenție și consiliere
Citește și...
NOROC DE CACAO Din oras

Rahat românesc, ultimul răcnet

Nouă atracție în centrul orașului Cluj-Napoca pe strada Dávid Ferenc! În apropiere de magazinul Sora, […]

Recomandările redacției
TOP CITITE