Politica

Sălajul dă patru europarlamentari, care la finalul mandatului vor fi milionari în euro

Județul Sălaj a avut șase candidați pentru alegerile europarlamentare de duminică. Dintre cei șase, doar patru s-au ”calificat” mai departe cum s-ar zice la fotbal. Aceștia sunt Dacian Cioloș, Daniel Buda, Cristian Terheș și Corina Crețu. 

Dacian Cioloș este fost comisar european pentru Agricultură și a fost primul pe lista celor de la Alianța 2020 USR-PLUS. Cioloș are 50 de ani și s-a născut în Zalău, însă a copilărit în Pericei, locul care a rămas ”acasă”, pentru fostul comisar european. De la familie a învățat că munca înseamnă viață, iar de la mentorul său, bunicul a învățat aproape totul despre agricultură. În 10 noiembrie 2015, președintele României, Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș prim-ministru al tării formând atunci un guvern de tehnocrați, având la bază un obiectiv simplu, organizarea corectă a alegerilor locale și parlamentare din acea perioadă dar și lansarea unor reforme în Sanătate, Educației, Infrastructură, Transparență bugetară și Debirocratizarea administrației publice.

Daniel Buda, președintele PNL Cluj și europarlamentar în prezent, va mai sta încă cinci ani prin Parlamentul European, nu de alta dar s-a cam obișnuit cu aerul de acolo. Președintele PNL Cluj s-a născut în 11 ianuarie 1970, în comuna Românași, din județul Sălaj și este membru în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală. Pentru activitatea mai mult sau mai puțin intensă din Parlamentul European, sălăjeanul Daniel Buda este remunerat lunar cu 7.000 euro plus diurnă și 4.300 euro pentru chiria cabinetului parlamentar, potrivit Ziar de Cluj. 

Cristian Terheș, un preot catolic apărut din neant și care s-a aflat pe poziția a patru pe lista candidaților PSD, este un alt sălăjean care a fost ales europarlamentar. Terheș este originar din Zalău, însă trăiește departe de România, în California, Statele Unite ale Americii. Cristian Terheș a avut mai multe aparații pe un post de televiziune național în care a criticat-o pe Laura Codruța Kovesi și a susținut politica lui Liviu Dragnea, președintele PSD. 

Sălăjeanca cu origini în Năpradea, Corina Crețu, în prezent comisar european pentru dezvoltare regională, va rămâne să lucreze în Uniunea European, asta după ce partidul Pro România a reușit să atingă pragul de ”calificare”. Crețu a făcut parte din PSD până în urmă cu ceva timp când a plecat cu scandal, după ce a atras atenția în mod repetat despre faptul că actuala guvernare nu aduce bani de la Uniunea Europeană pentru infrastructură și pentru construcția de autostrăzi. 

Iată și toți europarlamentarii români

PNL 
Rares Bogdan
Mircea Hava
Siegfried Muresan
Vasile Blaga
Adina Valean
Daniel Buda
Dan Motreanu
Gheorghe Falca
Cristian Busoi
Marian Jean Marinescu

PSD
Rovana Plumb
Carmen  Avram
Claudiu Manda
Cristian Terhes
Dan Nica
Maria Grapini
Tudor Ciuhodaru
Dragos Benea

USR PLUS 
Dacian Ciolos
Cristian Ghinea
Dragos Nicolae Pislaru
Clotilde Marie Brigitte Armand
Ioan Dragos Tudorache
Nicolae Bogdanel stefanut
Vlad Marius Botos
Ramona Victoria Strugariu

UDMR
Iuliu Winkler
Lorant Gyorgy Vincze

PMP 
Traian Basescu
Eugen Tomac

Pro România 
Victor Ponta
Corina Cretu

Salariul unui europarlamentar ajunge până la 12 mii de euro lunar, iar cei care ajung în Parlamentul European, la finalul mandatului de cinci ani au șanse mari să devină milionari în euro. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *