Din oras

Sala Polivalenta, gata de inaugurare. Nu se stie cand va fi folosita pentru competitii sportive

Scris de 681

Ultima vizita a lui Emil Boc la Sala Polivalenta inainte de inaugurare s-a desfasurat in aceasta dimineata. Sala, “copilul de suflet” al primarului Boc, va fi deschisa publicului la sfarsitul lunii viitoare cu un concert sustinut de James Blunt. Primul eveniment sportiv se lasa, insa, asteptat. Ziar de Cluj va prezinta cum arata Polivalenta inainte de taierea panglicii. Perioada in care a fost ridicata constructia a fost de patru ani.

Au fost demarate procedurile de receptionare a salii, o sala care va fi dedicata sportului si divertismentului clujean. Cand vine vorba de sport, edilul care vizita santierul mai des ca inginerii, arunca pisica in curtea Consiliului de Administratie al Polivalentei.

“Avem un Consiliu de Administratie si o echipa de management care la momentul la care va avea datele pregatite le va comunica. Nu ma bag eu in treaba altora. Cert este ca noi pregatim aceasta sala pentru a fi disponibila pentru competitiile nationale si internationale, echipa manageriala intra in negocieri, in pregatiri de contracte, si la momentul lansarii va prezenta si graficul evenimentelor. Nu mai sunt eu in masura sa ma ocup de acest lucru”, a declarat Emil Boc, intrebat cand va avea loc prima competitie sportiva.

Polivalenta clujeana, una dintre cele mai moderne sali de sport din Romania, are o capacitate de 7.300 de locuri, dintre care 1.300 sunt scaune retractabile astfel incat sala va putea fi usor de adaptat tuturor sporturilor si evenimentelor pe care Primaria Cluj-Napoca doreste sa le organizeze. Parkingul de 450 de locuri ar trebui sa deserveasca  pe cei care doresc sa participe la evenimentele organizate la Sala Polivalenta si de ce nu chiar pe cei care nu gasesc locuri de parcare in zona semicentrala a orasului.

“Scaunele retractabile vor putea fi retrase astfel incat, scena pentru concerte sa fie amenajata peste ele, in conditiile organizarii unor spectacole. Pana la mijlocul lunii octombrie se vor finaliza procedurile de receptie urmand ca  dupa aceea sa pregatim sala pentru concertul inaugural din 31 octombrie si pentru a intra propriu-zis in circuitul sportiv al municipiului. La prima vedere spun ca avem o adevarata bijuterie a sportului si divertismentului si cred ca toti clujenii vor fi incantati sa vina si sa sustina echipele favorite”, a declarat primarul Emil Boc.

Primaria doreste sa aduca la Cluj-Napoca evenimente sportive de nivel national si international in toate sporturile care se desfasoara in sala. Pardoseala salii este demontabila si poate fi usor adaptata oricarui sport de la tenis de camp la competitii de gimnastica.

Dupa patru ani de la inceperea licitatiei si 22 de luni de lucrari, cel care va semna procesul verbal de receptie va fi viceprimarul Gheorghe Surubaru. Reprezentantii constructorului a afirmat ca in conditiile unui buget mic s-a creat o sala de sport performanta, adaptabila oricarui sport.

“Sala a iesit bine in conditiile in care a fost un buget foarte limitat, adaptat la conditiile in care traim, la conditiile pietei si a celor economice din Romania. A fost un buget mic fata constructia unei sali asemanatoare de sport in Bucuresti. Comparativ cu Bucurestiul, unde bugetul alocat este de 60 de milioane de euro, Polivalenta de la Cluj cu 40.000 de metri patrati construiti, a costat municipalitatea 69 milioane de lei fara TVA. Cele trei contracte incheiate pentru construirea acestei sali ajung la suma totala de 69 de milioane de lei. Ceea ce inseamna aproximativ 9.000 de lei pe un loc adica echivalentul a 2.000 de euro”, a declarat Sorin Cristea, reprezentantul asocierii Instersport-Dico&Tiganas – ConA.

 

Pentru ca Sala Polivalenta sa fie receptionata si data in folosinta sportivilor clujeni, constructorul mai are de realizat mici retusuri, curatenie si testele finale la instalatia de lumini sonorizare, climatizare si centrale termice.ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Politica
  Ciolacu, despre pensiile speciale: Îmi menţin părerea că trebuie o reformă şi am să o duc până la capăt. Întrebat dacă noile propuneri să nu se aplice pentru pensiile în plată: Înseamnă că nu mai vorbim de o reformă
 • Acum 14 hours Politica
  Flancat de Salad Box și Canta, Ovidiu Săcară rămâne președinte al PSD Cluj-Napoca
 • Acum 16 hours In vizor
  ZĂHĂRELUL: Oferta finală a Guvernului pentru profesori: cresc de la 1 iunie salariile cu 1.000 de lei brut lunar pentru cadrele didactice și 400 de lei pentru personalul nedidactic. Majorarea cerută de sindicate până la salariul mediu pe economie, etapizată pe trei ani. Întâlnire premier-sindicate la ora 19.00
 • Acum 20 hours In vizor
  UNII NU AU CE PUNE ÎN FARFURIE, ALŢII DAU DIN BURIC ÎN BALI: Vicepremierul Kelemen Hunor și liderul Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților vor pleca pentru o săptămână în Indonezia, la Bali, unde vor vizita unele ”obiective economice și culturale”. Se cere diurnă majorată cu 20% și o treime din bani dați în avans
 • Acum 20 hours In vizor
  Individul care înjură pe Facebook, Iulian Cristache, de peste 15 ani preşedinte al unei obscure Federaţii a “asociaţiilor de părinţi”, se bagă în seamă în problema grevei profesorilor
 • Acum 20 hours In vizor
  Greva profesorilor continuă. Sindicatele anunță că au decis să NU accepte un acord, chiar dacă e semnat de președintele Iohannis
 • Acum 20 hours Sanatate
  CUI FOLOSEŞTE PUNEREA DE POALE ÎN CAP DINTRE CEI DOI DEPUTAŢI PSD PE SPINAREA BOLNAVILOR DE CANCER? Rafila: “Patriciu Achimaș Cadariu, a refuzat orice dialog”. Achimaș Cadariu: “Alexandru Rafila se ocupă de denigrări și distruge lucruri la care nu se pricepe”
 • Acum 20 hours PubliNews
  Vrei să vezi cele mai spectaculoase rase de pisici? Vino în acest weekend la Iulius Mall, unde are loc WCF International Cat Show!
 • Acum 22 hours In vizor
  HUEDIN: O MIZERIE DE ȘCOALĂ. AlinTișe, președintele CJ Cluj și directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, fac pase cu pisica moartă a responsabilității
 • Acum 23 hours Eveniment
  GREVA PROFESORILOR prelungește încheierea mediilor şi înscrierea la BAC la clasele a XII-a
 • Acum 23 hours General
  A început protestul polițiștilor din penitenciare: Aceștia refuză să intre la serviciu timp de patru ore și nu vor ieși cu deținuții la muncă
 • Acum 23 hours Analiza
  Klaus Iohannis i-ar fi convocat la Cotroceni pe Ciucă și pe Ciolacu. Poate pentru a ”găsi” bani pentru stingerea conflictului cu sindicatele din Învățământ. Dar ce se întâmplă dacă își dă Ciucă demisia, că nu sunt bani, iar Ciolacu nu vrea să-i preia funcția (că nu sunt bani)?
 • Acum 2 days In vizor
  Iohannis ar gira și el ceva, dar încă nu știe ce. Liderii de sindicat i-ar trăda nițel pe sindicaliștii din stradă. La cum arată lucrurile, va fi precum a mai fost și mai presus de atât. Adică FÂS!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE