Rautacisme

Saga Farmec continua fasait, cu ajutorul neprecupetit al unor judecatori clujeni

Se termina si august, iar luna septembrie va demara in tromba cu continuarea telenovelei Farmec, producatorul de cosmetice clujean. Saga Farmec e la fel de lunga ca si seria „Tanar si nelinistit”, atata doar ca intre timp protagonistii, Liviu Turdean, fostul boss al companiei, si Cristian Olaneanu, persoana fizica cu un pachet important de actiuni, au cam imbatranit.

Discutam aici de una dintre cele mai vechi dispute comerciale din Romania inca pe rol, cu puternice „colaterale” penale care au dus in timp inclusiv la condamnarea lui Liviu Turdean pentru fraude in timp ce se afla la conducerea producatorului clujean de cosmetice. Daca in instanta de fond, el a primit pedepse cu condamnare, instantele de recurs au dispus incetarea procesului.

Ironia sortii, dupa ani de razboaie in instanta, cei doi vechi dusmani aproape ca se iubesc, Olaneanu participa destul de activ la elaborarea strategiei firmei, iar Turdean senior inca isi mai da cu parerea supraveghindu-si fiul, pe Mircea.

Chiar daca cei doi vechi dusmani se tolereaza acum, procesele continua si niciunul dintre combatanti nu vrea sa renunte: Olaneanu sa puna mana pe firma, Turdean sa apere mostenirea lui Mircea.

Relatiile lui Turdean senior cu judecatorii sunt arhicunoscute in lumea celor informati. Turdean senior a fost chiar interceptat intr-un dosar punand la cale acte de influentare a deciziei unor judecatori, dar dosarul a fost surghiunit la Oradea.

In septembrie insa, doua procese aparent neimportante pot schimba cursul acestei dispute.

Din pacate, intr-unul dintre dosare, in care unul dintre actionari pretinde proprietatea unui stoc important de actiuni ale Farmec, de-acum batranul tot nelinistit Liviu Turdean si-a bagat din nou coada.

Daca va vine sa credeti, acest dosar se va judeca in secret, judecatorii considerand ca a devenit prea notoriu (o aberatie incredibila, caci in ultimii ani nu au fost publicate articole in presa locala despre procesele Farmec) si ca, i-auzi, ia!, publicarea unor detalii financiare private legate de partile din dosar ar putea aduce atingere persoanelor implicate.

In cel de-al doilea dosar, Cristian Olaneanu poate obtine anularea unei hotarari AGA ce ar putea schimba considerabil viitorul Farmec SA, punand in pericol siguranta mostenirii ce s-ar cuveni copiilor din familia Turdean.

 

foto – Business Magazin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *