Politica

Sabin Sărmaș s-a rupt cu munca în Parlament – În opt luni a vorbit de opt ori și a contribuit la 27 de proiecte de legi

Ziar de Cluj este în continuare cu ochii pe activitatea parlamentarilor clujeni din legislatura 2020 – 2024. Vă arătăm pentru ce încasează lunar indemnizații de cel puțin 10.000 lei, bani din buzunarele noastre, ale tuturor. Mai mult, primesc spații la prețuri foarte mici (achitate din banii statului) pentru cabinetele parlamentare, le sunt decontate transportul și cazarea. Unii sunt la primul mandat, dar alții au deja la activ cel puțin încă un mandat. Vă lăsăm pe dumneavoastră să veniți cu concluziile la finalul fiecărui articol.

Sabin Sărmaș este deputat PNL și acesta este primul său mandat. Activitatea în cele opt luni de mandat este minimă. Abia dacă a avut câteva intervenții în ședințe și câteva propuneri legislative. Dacă a mai făcut și altceva în afară de ceea ce scrie negru pe alb pe site-ul Camerei Deputaţilor nu avem de unde să știm pentru că aceste informații nu sunt publicate nici unde. Dar putem să anticipăm ceea ce ar spune orice deputat și anume că munca lor nu constă doar în declarații politice și proiecte de lege ci și în participarea la ședințele de comisii, realizarea de audiențe cu alegătorii, vizite pe teren. Aproape nici un deputat nu se îndeletnicește cu audiențe și vizite în teritoriu, așa că de ce ar face excepție Sabin Sărmaș?

Dar să revenim la bilanțul prezentat pe site-ul Camerei Deputaţilor. Din decembrie 2020 până acum, deputatul clujean a luat cuvântul doar de 8 ori. Luările sale de cuvânt însumează 17 minute și 38 de secunde. Una din intervențiile sale a vizat un proiect de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă privind utilizarea semnăturii electronice avansate sau semnăturii electronice calificate, însoţite de marca temporală electronică sau marcă temporală electronică calificată şi sigiliul electronic calificat al angajatorului în domeniul relaţiilor de muncă şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. 

„S-a spus de la acest microfon astăzi că digitalizarea este una dintre micile probleme ale României. Nu este aşa. Digitalizarea creează bogăţie, transparenţă, elimină corupţia şi ne face, nu în ultimul rând, mai bogaţi, prin optimizarea costurilor pe care statul le are în funcţionarea lui”, a spus Sabin Sărmaș.

Cât despre proiectele de legi inițiate, acestea sunt 27 la număr, din care 1 a fost promulgat lege (Proiect de Lege pentru modificarea Legii nr.282/2010 privind transmiterea unui teren din domeniul public al statului şi din administrarea Staţiunii de Cercetare şi Producţie pentru Cultura şi Industrializarea Sfeclei de Zahăr Roman, judeţul Neamţ, în domeniul public al judeţului Neamţ şi în administrarea Consiliului Judeţean Neamţ, în vederea realizării unor staţii de transfer şi sortare în cadrul proiectului „Sistem integrat de gestionare a deşeurilor în judeţul Neamţ”).

Printre propunerile de lege la care apare Sabin Sărmaș coautor se numără reglementarea activității de telemuncă, modificarea Codului Muncii, completarea Legii privind sistemul de pensii și o propunere legislativă privind unele măsuri de sprijin financiar acordate Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

În ceea ce privește prezența la vot, deputatul PNL Cluj a fost prezent la 1364 de voturi dintr-un total de 1583.

Pentru activitatea din Parlament, Sabin Sărmaș este remunerat lunar cu o indemnizație de 11.803 lei.

Sărmaș este directorul Agenției pentru Digitalizarea României și antreprenor local. A fost și consilier local în mandatul 2012 – 2016 și în mandatul 2016 – 2020, pentru o perioadă de trei ani, după care a plecat la conducerea Agenției pentru Digitalizarea României. Este absolvent al Universității Tehnice Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *