Sanatate

Ce răspuns halucinant a dat Ministerul Sănătății unui clujean îngrijorat de creșterea numărului de infectări și riscurile desfășurării festivalului Untold: „Nu are în atribuții”

Scris de 600

Ministerul Sănătății „nu are atribuții” în reducerea riscului de infectare cu virusul Sars-Cov-2. Cel puțin așa reiese din răspunsul halucinant oferit de MS la sesizarea unui clujean neliniștit de creșterea numărului de infectări/ aplicarea unor măsuri restrictive în localitățile din județ și desfășurarea concomitentă a festivalului Untold.

Îngrijorat peste măsură de creșterea alarmantă a numărului de infectări, un clujean a înregistrat o sesizare la Ministerul Sănătății, fiind descumpănit de dubla măsură aplicată de autorități: în unele localități sunt valabile măsuri restrictive antipandemice – exemplu com Feleacu, localitate marcată de restricții (în perioada 2-9 septembrie), după ce incidența cumulată a cazurilor de Covid-19 a depășit pragul de 3/1000 de locuitori -, iar în municipiul Cluj-Napoca urmează să se desfășoare festivalul Untold. 

Din nefericire, la petiția clujeanului Ministerul Sănătății a răspuns în doi peri, declinându-și atribuțiile. 

„Imi cer scuze de deranj, numele meu este ***, cu domiciliu in Cluj Napoca.

As avea o intrebare, sper sa pot primi un raspuns si va multumesc anticipat pentru acest lucru!  

Vad si vedem, ma gandesc ca toata lumea urmareste stirile, privind evoluarea cazurilor Covid19. 

Si am observat, la stiri, pe toate canalele se spune ca cresc cazurile Covid 19, unele localitati deja au intrat in carantina.

Si in Cluj, comuna Feleacu, a intrat in carantina (din ce am vazut la stiri).

Va intrebati, sunteti nedumeriti ca lumea de ce nu se vaccineaza.

Raspunsul e simplu. Daca cazurile cresc, apar inclusiv localitati carantinate, inclusiv in judetul Cluj, cum se poate sa acceptati sa se tina UNTOLD-ul?

Unde o sa fie zeci, sute de mii de oameni.

Acesta e motivul pentru care oamenii inclusiv eu nu mai cred in nimic, ca daca era ceva serios, sau o boala serioasa, asa cum se spune, in nici un oras normal nu se accepta un asemenea concert, cum e UNTOLD–ul.

Mai ales acum, cand cresc cazurile. 

Sau nu mai conteaza boala, pandemia, conteaza doar sa intre banii la unii oameni?? Daca cumva o sa creasca cazurile dupa Untold (si asa v a fi mai mult ca sigur), cine o sa raspunda? 

Daca vreti o explicatie la treaba asta, ar fi bine sa le spuneti si oamenilor.

Ca asa, nu zice nimeni nimic, si e normal sa credem ca nu e nimic adevarat din ce tot spuneti. 
Repet, daca era o gripa ucigasa, daca era asa grav cum se spune, niciodata, dar niciodata nu se accepta sa se tina un concert urias, cum e Untold-ul.

 Eu va multumesc anticipat, sper sa primesc un raspuns, ca nimeni nu a explicat acest lucru pana acum. Sanatate va doresc la toata lumea!! Cu stima”, a notat clujeanul din localitatea Feleac.

După câteva zile, în urma unei analize atente a sesizării, experții din Ministerul Sănătății și-au declinat atribuțiile:

„Având în vedere petiția dumneavoastră, transmisă Ministerului Sănătății, vă comunicăm următoarele: 

Atribuțiile Ministerului Sănătății sunt prevăzute în HG nr 144/2010, privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății, cu modificările și completările ulterioare.

Conform acestui act administrativ, Ministerul Sănătății nu are în atribuții soluționarea aspectelor semnalate de dumenavoastră, a fost răspunsul halucinant al MS la sesizarea clujeanului îngrijorat de creșterea numărului de infectări și implicațiile negative ale desfășurării festivalului Untold în condiții de pandemie. ULTIMA ORĂ

 • Acum 30 mins Anchete
  EXCLUSIV! “Cocaina iti da minte, atata am tras de ziua mea…!”, zicea criminalul Tudor Cirje! INTERCEPTARI superbe cu traficantii de droguri Grosan, Cirje si Popa Horea Emil! I-a facut DIICOT Cluj ca in desenele animate!
 • Acum 54 mins PubliNews
  Baby Yoga, alături de micuțul tău, dar și scurt-metraje în aer liber, în Iulius Parc
 • Acum 1 hour Rautacisme
  Când l-ați mai văzut pe Emil Boc amestecându-se ”în treburile interne” ale unui alt partid?
 • Acum 2 hours Eveniment
  Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, a fost ales în funcția Vicepreședinte al Platformei Europeane a Autorităților de Reglementare în Audiovizual
 • Acum 5 hours In vizor
  Sindicatele Gaudeamus și Hermes din învățământul superior și cercetare anunță că sunt solidare cu greva profesorilor din școli: Iohannis a făcut declarații false privind satisfacerea tuturor revendicărilor profesorilor
 • Acum 5 hours In vizor
  Clujul, în Top 10 al mamelor cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani. Într-un singur an, na nivel național numărul copiilor mame de copii s-a triplat
 • Acum 6 hours Politica
  MINCIUNA STĂ CU POLITICIENII LA MASĂ. Cum se apără guvernul în fața acuzației că i-a păcălit pe profesorii care ceruseră garantarea viitoarei grile majorate de salarii: a inclus o referință în nota de fundamentare a unei ordonanțe de urgență. Creșterea de 1.000 de lei din iunie e avans din majorarea de anul viitor
 • Acum 23 hours In vizor
  Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor care continuă greva: Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? După ce guvernul le-a dat tot ce au cerut, acum în ce temei să continue greva?
 • Acum 1 day In vizor
  NU A FUNCȚIONAT MANEVRA CU ”NICULE, MAI DĂ-LE 1000 DE LEI”: Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Negocierile cu sindicatele din educație au luat sfârșit. Lider de sindicat: Acțiunile de protest continuă de marți încolo
 • Acum 1 day In vizor
  În timp ce polițiștii protestau la minister, lui ”dottore” Bode îi cânta Marcel Pavel la ureche ”Frumoasa mea, în seara asta”, la o chermeză de la Direcția Generală Anticorupție, în timp ce angajații de rând stăteau, ca ”fetița cu chibrituri”, cu nasul lipit de geamuri
 • Acum 1 day Rautacisme
  Aeroportul Cluj va avea sistem de identificare rapidă a obiectelor străine pe pistă. Să-și ia și președintele CJ Cluj un sistem de identificare a impostorilor în pită. A banilor publici, firește
 • Acum 1 day Politica
  Guvernul le vâră pe gât sindicatelor OUG cu creșterile propuse pentru profesori, dar respinse de aceștia. Ciucă bagă și un șantaj emoțional: ”E momentul ca dascălii și elevii să nu mai stea departe de școală”
 • Acum 1 day Politica
  Guvernul se reunește joi în ședință pentru a aproba OUG prin care salariile profesorilor cresc cu 1.000 de lei brut, deși negocierile au eșuat iar greva continuă
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE