Rautacisme

Sabin Sarmas – dusmanul Clujului. A muscat mana lui Boc si s-a dat cu securistii de la STS, inclusiv in problema cloud-ului!

Eu am scris primul acum doi ani despre conflictul dintre Emil Boc si acoperitul securistilor de la STS, Sabin Sarmas, vezi AICI. Spuneam acum doi ani ca Sabin Sarmas si-a castigat locul de deputat impus de securisti, dar nu stiam cum. Am aflat acum, cand cu pierderea de catre Cluj nu numai a cloud-ului regional, cat si a partii cloud-ului national care ar fi trebuit alocata Clujului, nu Sibiului.

Tineti minte ca in pandemie, Sabin Sarmas a ajuns in mod socant seful Agenției de Digitalizare a României, unde ne-a dovedit inca o data cat e de incompetent si de praf cand i se da o responsabilitate pe mana. Printre altele, Sarmas e inteligentul care a distrus tot programul guvernamental de sprijin al mass-media in Covid, ala „Ajutor pentru presa”, cand a favorizat televiziunile nationale si a nenorocit presa locala, batandu-si joc de ziaristi in pandemie.

Bun, el e un sclav, asta ne-a zis-o si cand se dadea mare pe la podcasturi fara audienta: in viziunea lui Sabin, e mai bine sa fii prost si muncitor, nu intelginet si muncitor, de unde conchidem ca lui ii place sa fie prost.

Dar ii place sa fie prostul securistilor, iata o alta nuanta.

Cum a ajuns Sarmas omul STS? De sinecurist obosit ce e, ca baiatul asta numai pe spatele partidului si a lui Emil Boc a trait, e drept, pana sa se desparta de fundul lui Horica Uioreanu, fostul sef al CJ Cluj, bagat la inchisoare de DNA si in al carui dosar Sabin Sarmas a fost mentionat pentru ca gestiona o parte din spagile primite de la UTI, firma care gestiona parcarea de la aeroportul clujean la acea vreme.
Boc a fost om cu el mereu, dar a considerat, undeva prin august 2020, ca pe listele parlamentare din iarna acelui an, loc eligibil sa primeasca pupilul sau din Primarie (si al lui Buda), Ovidiu Campean. Simtind ca i se gata cu salariile babane de la stat, Sarmas și-a „cumparat” funcția de deputat dand voie STS-ului prin Ordonanța de Urgență 39/2020 sa ofere semnatura electronica, lucru pe care securistii de la STS încercau să-l obțină de ani de zile.
Decizia i-a șocat pe toți, mai ales ca influența grav activitatea firmelor private certificate care au inceput sa se planga la toate ușile, fără succes: era anticoncurential ca ditamai STS sa fie împuternicit să emită semnături electronice gratuite pentru personalul instituțiilor publice. Sabinel sclavul a baiguit ceva de genul ca e numai pe perioada pandemiei, dar era o duma, caci asa a ramas si pana azi.
Decizia a nemulţumit la acea vreme Asociaţia Furnizorilor de Servicii de Certificare (AFSC):
“În situații de normalitate, o astfel de OUG încalcă, în afară de legislație, orice bună practică în domeniul semnăturii electronice. Nu este posibil ca, peste noapte, o instituție să devină furnizor calificat și apoi, după trecerea perioadei de urgență, să aibă în continuare această calitate, în condițiile în care un furnizor nou trebuie să treacă printr-o serie de pași, conform atât legislației, cât și bunelor practici în domeniul semnăturii electronice, pentru a dobândi acest statut, chiar dacă el se aplică numai instituțiilor publice”, preciza atunci AFSC, care nu fusese consultată de Guvern în procesul de elaborare a ordonanței.
Drept rasplata, STS a presat atunci pe canale specifice la Boc pentru ca Sarmas sa ia loc eligibil pe listele de la parlament ale PNL Cluj. Lucru care s-a intamplat.
Asa ne explicam noi acum de ce, in scrisoarea trimisa catre STS, cu privire la alegerea locatiei pentru cloud-ul regional, Boc si Tise ii spun sefului STS ca ei au „sprijinit” la nevoie institutia. Asta era!
Cand s-au refacut calculele pentru noul guvern generabil in urma rezultatelor la parlamentarele din 2020, s-a pus si problema transformarii agentiei de digitalizare in minister, ministerul avea nevoie de un ministru, asa ca Sabin Sarmas s-a gandit sa fie el ministru. Dar Boc s-a opus.
Pentru ca Emil Boc l-a blocat de doua ori de la funcția de ministru la digitalizare, Sarmas s-a razbunat acum pe Boc, cand cu cloud-urile.
A facut contra-lobby pe langa STS (inclusiv la PSD, caci e ruda cu Vasile Dancu acest liberal Sarmas, hahaha, nu e frumos filmul cu prosti?) si tine ordonanta pentru Cloud-ul Guvernamental blocată la comisia pe care o conduce, pana cand vede ca STS-ul scoate din joc de tot Clujul.
Deci, ca sa nu o mai ardem degeaba, Clujul e victima luptelor interne și a intereselor din PNL. Pe de o parte, niste ingamfati ca Boc si Tise care cred ca nu mai trebuie sa faca eforturi politice ca sa obtina chestii pentru judet, pe de alta parte, tiriplici precum Sarmas, acum in rol de dusman al Clujului.

PS: O alta intrebare care se pune e ce rol mai are papariciul inform, inert, inodor, incomensurabil de bleg, ma refer la domnul Mircea Abrudean (coleg de dosar DNA cu Sarmas), tot liberal, tot de Boc trimis la Guvern sa fie ditamai Șeful Cancelariei premierului, cu rang de ministru? Nu-l stiti, ca un sters a fost toata viata, dar sa stiti ca e acolo, pe pozitia cea mai tare posibila, cu acces zilnic la premierul Ciuca. Bai, Mirciulica, tu ce mai faci? Tot la sprituri? Pentru salariile babane si „colateralele” pe care le faci, ca nu stai tu acolo pentru salariu, nu faci si tu ceva bun pentru Cluj?