Din oras

SĂ NU UITAȚI SĂ-I MULȚUMIȚI LUI BOC ȘI LUI BUTA: În Cluj-Napoca, în timp ce oferta scade, chiriile se scumpesc

Aproximativ 4.900 de apartamente erau disponibile la închiriere, luna trecută, în Cluj-Napoca, numărul lor fiind simțitor mai redus decât la sfârșitul verii trecute, când se căutau chiriași pentru aproape 6.300 de locuințe, arată datele Imobiliare.ro, cel mai accesat portal imobiliar din România.

Dacă cineva este interesat să se mute cu chirie într-un apartament cu 2 camere, are la dispoziție cele mai multe opțiuni: acestea reprezintă jumătate din oferta disponibilă pe plan local. Garsonierele sunt din ce în ce mai greu de găsit la prețuri accesibile: aproape 600 de garsoniere, cu aproape 40% mai puține decât în august 2022. 

Urmare a politicilor de Urbanism de Cumetrie din Primăria Cluj-Napoca și a festivalului de muzică pe stick protejat de primarul Emil Boc, în timp ce oferta scade, chiriile continuă să se scumpească.

Doar de la începutul anului și până la mijlocul lui august, prețurile au crescut în cazul garsonierelor cu aproape 14%. Acum, Cluj-Napoca este cel mai scump oraș din țară pentru cei care vor să-și închirieze o garsonieră, cu o medie de 320 de euro/lună.

Prețurile variază în funcție de localizare, vechimea imobilului, finisaje și mobilier.

Cât este chiria și pentru alte tipuri de locuințe din Cluj-Napoca:

Sfatul nostru este să vă împrieteniți cu cineva din anturajul lui Emil Boc și să încercați să primiți o garsonieră ANL, așa ca Loredana Pop, consilier local PNL, fostă ”iubi” a lui Radu Moisin (primar interimar al Cluj-Napoca și deputat PNL), avocat și vice-șefă a PNL Cluj-Napoca. Veți plăti cam 100 de lei chirie pe lună timp de 12, 13 ani, pentru 40 de mp, apoi puteți să cumpărați, în rate de aproximativ 400 de lei pe lună, plătibili în 15 ani, respectiva garsonieră.

Altfel nu prea există șanse decât cu chiriile arătate mai mult.

CITEȘTE ȘI:

Și-a dat consilierul local Loredana Pop demisia și nu am aflat? Sau s-a pus batista pe țambal în așteptarea ”cvorumului” care să o pună în posesie cu locuința socială la care are ”dreptul” ca pilă a PDL al PNL Cluj?