Rautacisme

Sa nu uitam, nicicand, comunismul, in orchestrarea lui Ilie Rad

Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii de la UBB a gazduit recent un simpozion intitulat “ Industria media si invatamantul jurnalistic”, pretext pentru sefii prafuitei catedre clujene sa isi etaleze deprinderile predecembriste.

Pe langa obisnuitii studenti adusi cu toptanul, amenintati de profesorul Ilie Rad ca ii pica la examene daca nu ingroasa randurile publicului, tabloul unei catedre dinamice si revolutionare, cu studenti entuziasti si insetati sa deprinda jurnalism ca-n Occident a fost completat cu alte si alte detalii, care mai de care mai uluitoare.

Invitatii au fost enumerati de catre gazda rand pe rand, nevoiti sa se ridice in picioare, in aplauzele jenate ale publicului. Nici fotograful eventimentului nu a scapat de aceasta glorie spontana.

Mai mult, in anul 2014, studentii amintitului organizator au primit foi A4 cu intrebari pe care sa i le adreseze Ioanei Parvulescu, scriitoare, cadru didactic la Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti.

Drept urmare, putem sta linistiti: servilismul, limbajul de lemn si neghiobia nu vor disparea in curand in pregatirea noilor generatii de jurnalisti de la Cluj. Cel putin pana la o DeRADizare radicala. Cum s-a mai incercat, insa, de data asta, una radicala. 

Foto: clujazi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *