Editorial

Să-ntrebe presa dacă Emil Boc OSĂ își mențină declarația despre plagiat dată cu privire la Mang și în privința cumătrului de partid Bode

Miercuri, la 13.30 Emil Boc a susținut o conferință de presă. Se întreabă domnul Paul Helmer, pe Clujul Civic dacă îl va întreba oare presa dacă își păstrează opiniile din 2012 privind plagiatorii și plagiatul?

Întrebare e ok, generealizarea cu ”presa” e de toată praștia.

Și să vă spun de ce.

Conferinta de presă a fost online. Cu ”abonare”, ca să spun așa. Adica fix nimic, joc de imagine, așa cum își permite individul căruia nu-i prea pasă de lege, dar e primar de imediat 20 de ani, în ultima vreme. Că i s-a permis

Și-a spus poezia despre buget și a închis microfonul.

În rest, oricum presa locală de chitanțier nu mai are inițiativă, nu mai pune întrebări nici când minciunile sunt evidente, să nu-și piardă banii de pișcoturi.

E surclasată de foame.

Iar la foamea presei au contribuit și cei care au păreri la modul anonim dar nu ar face un abonament, că, zic ei, nu au ce citi și, dacă știu să citească, nu sunt de acord cu ce se scrie.

Din acest punct de vedere, al dorinței de a auzi și citi doar ce îți convine, un activist politic de-al PD-L al PNL e la fel de idiot util ca un activist de mediu, sau unul civic.

Toți vor să asculte numai muzica și să citească numai versurile pentru care cică au plătit. Apoi se miră ca ascultă manele, că citesc scripturi de telenovele. Ca melodia/poezia aia cu “cine mi-a ucis maimuța”, o poți cânta la cererea oricărui client care-ți lipește pișcotul de frunte. Shimbi ”maimuța” cu ”pădurea”, sau cu ”speranța”/”visurile” și fiecare aude/citește ce îi convine.

Din calitatea de complice, nu ai de ce te plânge. Iar așa zisa societate civilă (în civil, deseori) eate la fel de vinovată de decăderea presei libere ca și politicienii, ca însăși presa.

În plus, ca cetățean al municipiului de 5 stele (al oricărui așezământ din România), ai dreptul legal de a participa la toate scălâmbăielile publice ale primarului. Să pui întrebări și să ți se răspundă. Câți dintre cei peste 300 de mii de cetățeni ai Clujului NaBoc o fac? Trei, maxim cinci și ceva presă neaservită (dar care nu convine hipsterilor că-i lovește la ”usere”, la ”antol” și la alte căcaturi cu sclipici, deci e câh).

Daca ai o întrebare, de ce nu i-o pui lui, Însuși Lui, Maestrului, Excelenței Sale, Titanul din Răchițele, Meșter Cârmaciul, în mediul lui natural, la Primărie, în ședința de Consiliu local?

De ce nu te întrebi pe tine, de ce dracu pui ștampila pe Boc de imediat 20 de ani, deși se dovedește a fi tot mai păcălitor și mai mincinos și mai rupt de realitate?

De ce aștepți de la presă să o pună?

Plătești presa?

Nu.

Consumi presă?

Poate, dar cu scârbă și dispreț.

Atunci?

Deci hai să dăm vina pe presă la grămadă, să părem șmecheri și cool pe online, dar să apelăm tot la ea când nu se mai poate.

Ca la o slugă care ar avea obligația de a șterge rahatul făcut de alții.

Că suntem serviciu public. Avem obligații, niciun drept!

Bă, căcați cu ochi, am 34 de ani de presă, pe toți păreriștii vă știu de mici.

De când părinții voștri răcneau: ”Rațiu și Câmpeanu, să treacă Oceanu!”…

PS: Presa l-a întrebat pe Emil Boc de ce nu se pronunță oficial în cazul Bode (știut fiind faptul că el se numără printre apropiații ministrului Afacerilor de Interne, alături de liderul PNL Cluj, Daniel Buda – prin intermediul răposatului securist Stanca și al afacerilor Elenei Udrea prin Sălaj). În stilu-i caracteristic, Boc s-a tras pe cur și a evitat un răspuns direct și onest, spunând că n-ar fi la curent cu decizia Comisiei de Etică a UBB. ”După ce o să văd motivarea Comisiei o să pot să spun mai multe”, s-a limitat să răspundă Boc pe marginea acestui scandal care tensionează relațiile în interiorul PNL.