Eveniment

Ministrul Lucian Bode, întâmpinat pe Aeroportul din Cluj cu mesajul ”DEMISIA”

Un protestatar l-a întâmpinat, joi seara, pe ministrul Lucian Bode pe Aeroportul din Cluj-Napoca având o pancartă pe care scria: ”Demisia Lucian Bode! Rușinea Sălajului”.

Așa cum se vede din filmarea postată pe Facebook, protestatarul i-a spus ministrului: ”Demisia dle Bode, să vă fie rușine, sunteți plagiator dovedit. Nu ne ajutați deloc cu intrarea în Schengen. Seară bună”.

https://www.facebook.com/100000735672711/videos/500123195586578/

Ministrul s-a rezumat la a-i zâmbi persoanei în cauză.

Educatieprivata.ro a vorbit cu protestatarul, care se numește Daniel Coste şi are 30 de ani.

Tânărul are un motiv personal pentru a suferi că nu a intrat România în Schengen, având o soţie care e cetăţean străin, din afara UE.

”Cel mai mult m-a afectat ratarea intrării în Schengen. În ceea ce privește plagiatul, ce să mai zic, când și premierul e suspect și deja e o „temă comună” la noi. Și întâmplător, am știut că dl. Bode se află în avion.

Ratarea Schengen înseamnă pentru mine și soția mea un impediment față de liberă circulație. Ea e cetățean străin, al unei țări din afara UE. Are nevoie de viză Schengen când vrem să călătorim.

A fost o situație până în 2019 când a putut circula doar pe baza permisului ei de ședere în țară și cu pașaportul. În 2019, înainte de pandemie, a fost oprită la aeroport în Cluj fiindcă nu avea viză. E probabil și o problemă de legislație europeană, dar asta e realitatea. Pentru noi doi, liberă circulație în UE/Schengen nu există, fără aceste drumuri la București, la ambasade. Ca noi sunt multe alte cupluri cu aceeași problemă”, a explicat bărbatul pentru sursa citată.

Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai a anunțat, miercuri, verdictul în cazul acuzațiilor de plagiat aduse ministrului de Interne Lucian Bode

În urma analizei lucrării, experții UBB au transmis că „abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”.

”Concluzia analizei este că suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate. În lipsa posibilității legale de a aplica sancțiuni disciplinare unei persoane care nu este membru al comunității academice, Comisia ii solicită corecturi la teză și retragerea cărții publicate pe baza tezei, și se vor sesiza consiliile naționale (CNATDCU/Consiliul Național de Etică a Cercetării) pentru demersuri suplimentare, în condițiile legii”, se arată în hotărârea Comisiei de Etică.