General

Să mai bem câte un ceai de tei. Boc: «Nu e vina Guvernului că suntem în această situație, ci conjunctura în care ne aflăm… În esență, domnul Isărescu este o persoană echilibrată»

Scris de 972

«N-am văzut contextul declarației, am văzut doar o spicuire în mass-media, ca să fac o apreciere generală… În esență, domnul Isărescu este o persoană echilibrată, care stăpânește foarte bine mecanismul economic și financiar al țării. Declarația nu știu în ce context a fost făcută, și în detaliu, ca să mă pot exprima», a comentat edilul Emil Boc declarația Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, care a îndemnat la calm în condițiile unei inflații oficiale record de 13,8% pentru luna aprilie 2022, recomandându-le românilor să mai bea câte un ceai de tei.

„Prețurile la energie s-au transmis în cotațiile produselor agroalimentare pe canalul costurilor cu transportul, îngrășăminte și furaje, dar și pe un fundal de început de panică. De aceea nu ne strică ceva mai multă calmitate.
Agitația este caracteristică perioadelor de criză, e de înțeles. Dar eu cred că autoritățile asta trebuie să transmită, mai calm.
Am înțeles și eu mesajul, mai bem câte un ceai de tei”, a declarat, joi, Mugur Isărescu în contextul unei declarații publice.

Edilul Emil Boc a fost solicitat să comenteze declarația Guvernatorului BNR, însă primarul Clujului a refuzat, cu eleganță, să facă aprecieri pe marginea acestei declarații, afirmând că toate instituțiile implicate de la nivel central până cele de la nivel local fac eforturi pentru a menține situația economică sub control.

Potrivit lui Boc, conjunctura internă și internațională, precum războiul din Ucraina, reprezintă factorii ce au permis o creștere a inflației fără precedent.

Însă, responsabilitatea în acest sens nu este a Guvernului.

„Facem și noi ce putem la nivel local ca să-i ajutăm pe oamenii care sunt în situația asta, mai ales persoanele vulnerabile.
Vă amintiți ce vă spuneam în preajma Paștelui, că îmi spuneau lucrătorii de la alimentară că vine lumea, se uită la carnea de miel ca la vitrină și pleacă. Era 58-60 lei în ultima parte, după aia a mai scăzut prețul.
Lucrul acesta, din nefericire, este constant, la produse unde inflația este fără precedent”, a apreciat Emil Boc în cadrul intervenției radio-telefonice locale de vineri.

CITEȘTE ȘI: Boc, indignat de prețul alimentelor: «Chiar e o problemă – prețul la carnea de miel e 57 de lei. Vine lumea, se uită, pleacă, și nu cumpără aproape nime’»

„Acum, trebuie să recunosc că vina nu este a Guvernului” – a comentat Emil Boc, rememorând măsurile dure pe care le-a luat din poziția de prim-ministru, dar care au avut rostul de a evita o creștere a inflației ce ar fi dus la un colaps economic.

„Din nefericire, viața acuma ne-a adus într-o conjunctură internațională pe care nu ne-am fi dorit-o după cel de-al Doilea Război Mondial. (…).
Într-adevăr, nu e vina Guvernului că suntem în situația aceasta, ci conjunctura în care ne aflăm, internă și internațională, ne-a dus aproape spre aceste cifre despre care vorbim”, a explicat Emil Boc.

Potrivit ultimelor date oficiale oferite de Institutul Național de Statistică, rata anuală a inflaţiei a urcat la 13,8% în luna aprilie a acestui an, de la 10,2% în luna martie. Cele mai mari scumpiri au avut loc la gaze, de 85%, cartofi, de 41% și la energie electrică, de 40%. Creșterea prețurilor vine în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 16,35%, mărfurile alimentare cu 13,54%, iar serviciile cu 7,11%, față de aprilie 2021.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 mins In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 hours In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 hours Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 4 hours Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 4 hours Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 5 hours Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 5 hours Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 5 hours Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
 • Acum 5 hours Vocea ta
  Boc a băgat “metroul” cu ranga în PNRR, și acum vrea să se scoată
 • Acum 6 hours Din oras
  NICI SĂ MORI NU-I IEFTIN ÎN CLUJ-NAPOCA: Se majorează tarifele pentru înhumarea persoanelor decedate
 • Acum 6 hours Justitie
  Procesul constructorului care a surpat strada Victor Papilian fuge din instanțele clujene
 • Acum 6 hours In vizor
  Comedia lui Boc: Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația pentru modernizarea DN 1 pe un studiu de fezabilitate incomplet, acuză USR. Completările și clarificările depășesc volumul de date din documentația propriu-zisă
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE