Politica

S-AU TERMINAT ”PUNȚILE”, SE MIȘCĂ SINDICATELE. Marius Nistor: ”Există un act normativ asumat și politic și asumat de întreaga coaliție, care trebuie respectat în integralitate”

Premierul Marcel Ciolacu va avea, luni, o întâlnire cu liderii sindicatelor din educație, pe tema proiectului Legii salarizării unitare. Discuțiile vor începe la ora 14.15, la Palatul Victoria.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat, într-o intervenție la Antena 3 înaintea întâlnirii de la Guvern, că ”există un act normativ asumat și politic și asumat de întreaga coaliție, care trebuie respectat în integralitate”.

”Există și declarații ale premierului că obligațiile față de învățământ vor fi respectate în integralitate”, a subliniat Nistor, care a precizat că legea trebuie aplicată de la 1 ianuarie 2024.

”Angajamentele asumate până la acest moment au fost respectate. (…) Așteptăm în momentul de față să vedem cum va arăta proiectul legii unitare de salarizare. (…) În momentul de față nu pot să spun că am vreun motiv real de nemulțumire. În funcție de cum va arăta proiectul legii salarizării, vom comunica public”, a mai declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret”.

După cea mai lungă grevă generală din educație, care a avut loc în acest an, Guvernul a aprobat o serie de majorări ale salariilor profesorilor de la 1 iulie 2023, care vor fi completate de la 1 ianuarie 2024, prin prevederile din noua lege a salarizării, care este în curs de elaborare.