Politica

PE SURSE CARE PARTICIPĂ, DAR NU SE BAGĂ, aflăm că se zbat din nou aripioare pedeliste în PNL. Liderii PNL s-au adunat la Vila Lac să facă, în cor, oac-oac!

A fost din nou adunătură de ”dottore” ai PNL la Vila Lac. S-au adunat să facă oac-oac, după ce au chixat-o federal aliindu-se cu PSD, după jaful sistematic aplicat României sub guvernele Orban I, Orban II și Cîțu în pandemie. Nu au avut de discutat despre cum Patria fumegă între două tragedii (#Colectiv și #Crevedia), în așteptarea celui de-al treilea – în fond, atât de putred este sistemul de cumetrii politico-securist-mafiote, instaurat după Decembrie 1989, încât a sta sub semnul tragediei, este doar o altă sabie a lui Damocles. Că sabia Justiției este pentru scobit în cur și șters produsul de robă. Nici nu s-a discutat despre cum avem șosele mai pline de cadavre decât de asfalt, în timp ce tinicheaua care le este președinte formal al partidului (Klaun Ciolannis), rânjește prin Deltă.

Nu.

Au avut de discutat despre cum au să ajungă fără de ”coledzi”, că nimeni nu mai dă o ștampilă pe sigla lor. Au avut de discutat despre ceea ce știe o țară întreagă, de dinainte de a fi fost numit de către Klaunul lor în fruntea partidului și șef de guvern, că ”Dottore” Ciucă e o marionetă al cărei vocabular se reduce doar la folosirea intensivă a vocalei ĂĂĂĂĂ și că ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, s-ar fi subordonat PSD, dacă nu mai răspunde ”voinței politice” a PNL. Păi ce să facă Boloș, soldățel disciplinat? Să iasă din cuvântul lui Ciucă ĂĂĂĂĂ care primește lumina direct de la carcasa adăpostită la Cotroceni, care habar nu avem de unde-și ia deciziile în plic?

Din 2019, odată cu venirea la guvernare a jumătății căcăriste a USL (că noi nu aum uitat anul 2012 și tentativa de lovitură de stat de atunci), împreună cu eternii de la UDMR și che-gargariștii de la #Uniți_salivăm_România, dezmățul bugetar a avut creșteri și depășiri de plan cum nici odiosul PSD n-a prea reușit să facă. Până în ultima zi de guvernare a lui Ciucă ĂĂĂĂĂ s-a angajat grosier la stat tot borfetul de partid (indiferent de sex). Moștenirea: o gaură și o povară bugetară pe care nu vor să o acopere nici PSD, nici PNL așa cum se cuvine, prin trimiterea acasă a borfetului încuibat în sinecuri publice, ci pe seama muncii celor de la privat. Dă-i în mă-sa de ”burjui”!

Burjui, neburjui, pe fișa postului PNL scrie că acest partid ar fi de ”dreapta” (de tot râsul cum niciun lider PNL n-a muncit o singură zi în propria afacere, să se poată da de ”dreapta”), adică ar trebui să aibăgrijă de șeptelul intreprinzător-investitor. Așa că motivu de păruială de la Vila Lac, prin scurgeri pe surse către Unitatea Militară de Presă G4Media, a fost pachetul de măsuri fiscale.

Cică: ”PSD ne face pe noi să arătăm responsabili de distrugerea antreprenorilor și a ocupațiilor liberale prin suprataxare, în timp ce ei dau ajutoare sociale, tocmai au anunțat că măresc pensiile și cresc ajutorul pentru lemne”, a declarat, plin de simțul asumării a ceea ce declară, un lider PNL.

S-a ajuns chipurile până acolo încât Cristian Buican, șeful PNL Vâlcea, a propus discutarea unei variante în care PNL să iasă de la guvernare pentru a salva partidul de la căderea accelerată în sondaje. La care Ciucă ĂĂĂĂĂ ar fi ripostat, dârz: ”eu sunt militar și nu dezertez de pe câmpul de luptă”. (un fel de tentativă de a-l face digerabil pe ”dottore” care, vezi Doamne, e loial până la capăt – LPC-ist de-al nostru, din popor)

Așa că ”propunerea” lui Buican, deși susținută de alți lideri locali, nu a fost supusă unui vot și nici nu e clar dacă acesat va fi reluată în altă ședință, au mai spus sursele.

Normal, în toiul discuției s-a auzit mieunatul de buldog al lui Vasile Blaga, proaspăt scăpatul cu vreo 700 de mii de euro în portbagajul mașinii personale care era scoasă la aerisit de către șeful poliției județului Bihor. Pentru cei care habar nu aveți pe ce lume trăiți, în 2016, șeful poliției Bihor, amic de familie cu Vasile Blaga, a produs un accident în municipiul Brașov, iar din portbagajul mașinii i s-au scurs pe asfaltul Patriei vreo 700 de mii de euro, care coexistau cu spațiul interior al portbagajului. Cât despre mașină, “Maşina condusă de şeful poliţiei bihorene, un BMW din 2001, cu nr. de înmatriculare BH-20-ASW, aparţine co-preşedintelui PNL, Vasile Blaga. Surse din PNL au confirmat pentru Hotnews.ro că Vasile Blaga conduce un BMW cu numarul BH-20-ASW”.

CITEȘTE ȘI:

Vasile Blaga, achitat definitiv în dosarul în care a fost acuzat de primirea a 700.000 de euro drept sponsorizări la PDL

”O să ajungem să ne fie dor de 10% în ritmul ăsta. Eu știu că țara are nevoie de stabilitate, că e război lângă noi, dar avem nevoie și de democrație. PSD ne sufocă, dacă o să continuăm așa nu va mai exista PNL, și atunci de unde democrație?”, ar fi spus în ședință europarlamentarul Vasile Blaga.

Până să vedem ce s-a mai scurs pe surse în UMP G4Media, să facem un stop cadru pe ce se vede cu mintea liberă.

PNL e disperat că a ajuns să preia ștafeta muii de la PSD – o chestie care i s-a prezis încă din 2019 când s-a proptit la guvernare cu măscăriciul de Sică Mandolină ca premier. Nu e nicio noutate. Prin urmare zbaterile despre OSĂ ajungem și alte subordonări și ploconeli la PSD sunt de urechile lumii. Doar ”fronda” este azvârlită ”pe surse” în presă, ca să citească PSD și să se cutremure că va putea împins să guverneze cu AUR, mai mare rușinea… Ce-am mai râs. De fapt, dincolo de fațadă, problema este la baronașii locali din fiefurile puternice ale PNL din Ardeal și pe unde or mai fi fiind, care toate sunt ale ex-PDL. Acolo se numără voturile ăn funcție de numărul de primari dispuși să mai rămână cu partidul în următorii patru ani. Ori cum alegerile locale și cele parlamentare nu s-au comasat și nici nu OSĂ se comaseze, aici e buba cea mare și zbaterea din vorbe. Să nu uităm că, în 2020, PNL a furat primari de la PSD fără nicio tresărire de ”deontologie” politică. Așa se va întâmpla și în 2024. Prin urmare, citiți ce s-a prelins în presă fix în cheia supraviețuirii măcar la pita jafului local.

Că să-l auzi pe ”Bleaga” vorbond de ”OSĂ ne fie dor de procente”, după ce a dus PDL la extincție politică, este de tooată jalea și râsul!

În rest, președintele Nicolae Ciucă a propus în ședință aprobarea unui acord politic cu PSD, care să prevadă (hahahahahahahaha) ”interdicția atacurilor reciproce și a racolării de primari.” dar nici acest acord politic nu a mai fost supus la vot.

Prin urmare, mesajul pe care îl transmit ”sursele” scurse în UMP G4Media este: ”E clar că acum Ciucă nu mai controlează partidul ca înainte, foarte mulți lideri au ridicat glasul împotriva lui, cum nu s-a întâmplat până acum. Și prim-vicepreședinții au schimbat foaia, au simțit curentul din partid și nu și-au asumat pachetul de măsuri fiscale negociat de Ciucă cu PSD”.

În traducere: ”nu mai negocia, măi Marcele, cu Nicolae, negociază cu noi”. ”OSĂ îți trimitem noi un bilețel roz să afli cine suntem noi și ce ne dorim”…

Ulterior s-o fi savurat un wiskey mic, s-a tras dintr-un trabuc parfumat, s-a rostogolit o icră și s-a admirat peisajul de la Vila Lac, loc în care neam de neamul lor de parveniți nu ar fi trebuit să calce vreodată.

Așa că, după discuții despre nimic, liderii PNL se întâlnesc din nou luni de la ora 10.00 în ședința Biroului Politic Național pentru a discuta tot despre nimic, adică despre asumarea răspunderii în Parlament, relația cu PSD și prioritățile de guvernare.

Unica prioritate fiind, firește, rămânerea la guvernare.