Din oras

S-a umplut de muncitori la Podul Traian după ce presa a semnalat că șantierul a fost pustiu câteva zile la rând

Până marți dimineața, timp de mai multe zile, șantierul Podului Traian a fost părăsit aproape în totalitate, deși termenul de finalizare a lucrărilor este 1 iulie. Cel puțin acesta este termenul cel mai recent pe care l-a anunțat viceprimarul Dan Tarcea în urmă cu aproximativ două săptămâni.

 

Presa a semnalat lipsa muncitorilor de pe șantier timp de mai multe zile, iar marți, imediat după publicarea mai multor știri pe tema absenței muncitorilor, pe șantier era mare forfotă. Excavatoarele erau în acțiune, muncitorii dădeau la lopată, unii scriau cu vopsea numele Primăriei pe traversele proaspăt văruite, iar șefii făceau poze de zor.

Ne întrebăm dacă constructorul a fost presat de conducerea Primăriei să lucreze mai cu talent după ce presa a semnalat pauza totală sau executantul lucrărilor este conștient de faptul că se apropie cu repeziciune data limită?

Trebuie menționat faptul că viceprimarul Dan Tarcea a declarat la începutul lunii mai că după ce se toarnă beton pe pod, e nevoie de o pauză de 28 de zile. Când va intra în vigoare perioada de repaus de 28 de zile?

“Podul Traian, după ultimele discuții pe care le-am avut cu constructorul, va fi gata în luna iunie pentru că este o perioadă în care trebuie turnată placa de beton peste predale și trebuie să stea 28 de zile pentru că este un pod pe care va circula și traficul greu, asta însemnând mijloace de transport în comun și există riscul să crape dacă îi dăm drumul mai repede și în doi-trei ani să trebuiască să intervenim încă o dată la pod. De aceea ne dorim să construim un pod solid pentru următoarea sută de ani și să nu mai trebuiască să intervenim pentru alte chestiuni și cred că nu se merită ca pentru două săptămâni să periclităm o construcție așa de mare și de importantă”, a afirmat Tarcea, în urmă cu aproximativ o lună.

Modernizarea Podului Traian a început în august 2016 și ar fi trebuit să dureze șase luni de la data începerii lucrărilor. Astfel, la sfârșitul lui februarie ar fi trebuit să avem un pod nou peste Someș, dar termenul nu a fost respectat. Din august 2016, de când au demarat lucrările, s-a muncit cu încetinitorul. Al doilea termen a fost stabilit pentru sfârșitul lunii mai, dar nici acesta nu a fost respectat.

Primarul Emil Boc declara în primăvară că speră ca 1 iunie să îl prindă desenând cu creta pe asfaltul podului. 1 iunie a trecut, lucrările nu s-au încheiat și așa a fost anunțat un al treilea termen – 30 iunie. Mai sunt două săptămâni până când expiră și al treilea termen de încheiere a lucrărilor și este posibil ca să asistăm la anunțarea unui al patrulea termen.

Emil Boc declara recent că dacă constructorul nu va respecta datele de finalizare a investiției vor fi aplicate amenzi. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *