Din oras

S-a redeschis terasa Hoia. Gheorghe Visan doreste transformarea Cantinei Primariei in S.A.

Gradina de vara Hoia era pentru multi clujeni un simbol al cartierului Grigorescu inca din anii ’60. Trerasa a fost inchisa in urma cu mai bine de sase ani printr-o decizie a Consiliului Local. Dupa un an de amenajari “Les Jarden”, cum era cunoscuta clujenilor, a revenit in circuitul teraselor din municipiul Cluj-Napoca. Gheorghe Visan, directorul Serviciului Social doreste sa transforme Cantina Primariei in societate pe actiuni in subordinea Primariei. Motivul e aducerea pe profit a unitatii si faptul ca salariile din administratie cu care sunt incadrati angajatii nu este la nivelul salariilor din domeniul culinar.

In urma cu aproape un an de zile in imobillul care deservea  vechea gradina de vara Hoia, aflata la intersectia strazilor Taietura Turcului si Eremia Grigorescu, Primaria Cluj-Napoca a amenajat Cantina Sociala Grigorescu. La acea vreme investitia administratiei locale a fost de 600.000 lei. Astazi Serviciul Social al Primariei a deschis pentru publicul larg si terasa.

“La aproape un an de cand am deschis Cantina de la Hoia avem o medie de 300-350 de persoane pe zi. Publicul tinta a fost in principal oamenii care lucreaza in Tetarom I, am reusit sa ii atragem si prin serviciile prompte, prin raportul calitate-pret corect si prin prospetimea produselor. Avem in cadrul  pensionarior persoane care mananca in sistem de abonament”, a declarat Gheorghe Visan.

Cantina sociala Hoia a avut in ultimul an incasari zilnice de aproximativ 1.000 de euro pe zi. Gheorghe Visan, directorul Serviciului Social a afirmat ca doreste ca in urmatoarea perioada Cantina Primariei sa se transforme in societate pe actiuni fapt ce ar determina cresterea salariilor angajatilor, o mai buna profitabilitate a serviciului de restaurant, dar si inchiderea unor locatii.

“Ca si vanzari, in cele cinci ore de functionare, avem undeva la 3.500-4.000 lei incasari zilnice. La Cantina de la Hoia sunt aproximativ  30-40 de abonamente din totalul celor 150 pe care le avem la nivelul intregii Cantine a Primariei. Daca e sa luam separat, Gradina de vara Hoia este o locatie sustenabila care ar putea sa se sustina din veniturile proprii. Tinand cont de toate locatiile si de asistenta sociala, lucrurile sunt mai complicate. O varianta ar fi transformarea cantinei in societate pe actiuni, deoarece sistemul de salarizare din administratie nu este compatibil cu cel din domeniul gastronomic. Pana in prezent au lucrat 7 persoane, iar incepand de azi, odata cu deschiderea miniterasei, vom avea 10 angajati”, a afirmat Gheorghe Visan, seful Serviciului Social.

In prezent locatia deschisa azi pentru clujeni are 50 de locuri. In cazul in care se va bucura de un feedback pozitiv, anul viitor terasa va fi extinsa pana la capacitatea de 200 de locuri. Costurile de amenajare au fost aproximativ 100.000 de lei si au constat in amenajarea standului si achizitionarea  aparaturii necesare pentru gatit, respectiv mobilier si umbrele.

“Miniterasa este un experiment pentru a veni cu un concept nou pe piata frontcooking, si anume  gatitul in fata clientilor. Este o idee noua in piata de gastronomie, totul se gateste pe loc, sub privirile clientilor. Daca acest proiect va avea un feedback pozitiv, atunci la anul vom avea curajul sa deschidem toata terasa. In prezent avem 50 de locuri, iar extinderea ar insemna sa avem aproximativ 200 de locuri. Am incercat sa facem cu costuri destul de mici o locatie atractiva si sa incercam sa redam farmecul de altadata pentru ca era recunoscuta aceasta terasa clujenilor. Costurile au fost in jur de 100.000 lei si au cuprins amenajarea standului de gatit, aparatura de bucatarie, bar, mobilierul, umbrelele si sitemul de iluminat”, a declarat Gheorghe Visan. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *