Din oras

S-a inaugurat parkingul de pe strada Primăverii, dar clujenii tot pe stradă vor să își lase mașinile

Un clujean este revoltat de faptul că nu mai poate să își lase mașina pe strada Primăverii și să blocheze o bandă, deoarece Poliția Locală a început să ridice mașinile după ce parkingul de pe Primăverii 20 a fost finalizat. Acum cei care erau obișnuiți să își lase mașina pe stradă, le-au mutat pe trotuar,  cel puțin până când o să înceapă să le ridice și de acolo.

”Oare ce ați mai făcut iar, cei cu reclamațiile? Ați obligat niște oameni să plătească amendă (sau ridicare), și să se mute toți pe trotuar, unde sunt acum. Ăștia cu aleile improvizate ce vă tot plângeați: sunt două dube acolo, și tot nu aveți vizibilitate. Hai ma sunați odată la Locală, să se mute și acelea pe trotuar.
Context: str. Primăverii; aici se parcau mașini zilnic, de ani de zile”, își varsă off-ul un clujean care nu a primit de la Primărie o parcare cu abonament. 

Clujeanul reclamă faptul că locurile cu abonament au fost deja împărțite, iar dacă vrei să îți lași mașina în parking pe un loc cu plată te costă 12 lei pentru 24 de ore. Într-o luna ar însemna să plătești pentru parcare 360 de lei. Un loc cu abonament în parking costă 130 de lei/an.

”As plati oricat pe o parcare dar din pacate nu mai sunt locuri si stau la 50 de metri de parking ! Cunosc cazuri care au primit loc de parcare in parking si nici nu isi pun masinile acolo. Caz concret locuieste in America dar are loc de parcare si altu care vrea sa isi bage masina acolo nu poate .Au domiciliu pe , Peana , primaverii etc dar ei nici nu stau aici!”, susține un alt clujean.

Cei mai mulți clujeni, probabil printre cei care beneficiază de locuri de parcare sunt mulțumiți de această decizie care a eliberat o bandă de circulație pe strada Primăverii. Aceștia reclamă faptul că se ajunge în această situație pentru că o familie are două sau trei mașini și eventual un singur loc de parcare alocat de Primărie. Celelalte mașini sunt nevoiți să le lase pe spațiul public, pe străzi sau pe trotuare. 

Se parcau abuziv. Acolo e banda de circulatie. Daca te uiti bine sunt indicatoare cu oprirea interzisa.Sa facut parcare chiar asa greu este sa o puneti in parcare?

Știu pe cineva pe primaveri care au 2 masini la un apartament si 2 masini de servici la fel parcate tot acolo.

Primăria a început abia în ultimii doi ani să ia măsuri pentru a amenaja locuri noi de parcare sau a construi parkinguri. Din păcate, numărul mașinilor este în continuă creștere iar Primăria nu are cum să țină pasul. Într-o familie sau cel puțin două mașini. Una dintre ele stă pe locul cu abonament, dacă acesta există, iar cea de-a doua este lăsată pe spațiul public. Municipalitatea este conștientă de această situație și încearcă să îi determine pe clujeni să renunțe la mașini în favoarea transportului în comun, însă prea puțini sunt convinși. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *